18 mai 2024
SportCiclism/ Turul Colinelor: Pe două roți, bunici și…nepoți!

Ciclism/ Turul Colinelor: Pe două roți, bunici și…nepoți!

Cea de-a treia ediție a Turului Colinelor și-a consumat uvertura sâmbătă, în centrul Bacăului, cu ocazia probei Criterium. Competiția de ciclism organizată de ACS Sport Academy Bacău și finanțată de Consiliul Județean Bacău a avut și în acest an o mare priză atât la public, cât și la participanți, proba Criterium reunind la start nu mai puțin de 174 de concurenți.

Cea mai tânără ciclistă a fost campioana națională de cadete, Cezara Serediuc (15 ani), care s-a clasat a treia la Elite feminin. Cel mai vârstnic participant? Băcăuanul Leonard Cojocaru, de 82 de ani, prezent la toate edițiile de până acum ale Turului Colinelor.

„Pentru mine a fost o nouă experiență interesantă. Iubesc să merg pe bicicletă, dovadă că în ultimele două luni am parcurs vreo 1200 km pe două roți”, a declarat Leonard Cojocaru, care a primit un premiu special din partea organizatorilor.Începută la orele 15.00, cu Elite feminin +Amatori feminin, proba Criterium s-a încheiat în nocturnă- lucru foarte apreciat de concurenți- cu Elite masculin+U23+Juniori, cursă adjudecată de Ioan Dobrin.

„A fost minunat să putem rula, în partea de final, sub lumina reflectoarelor și țin să-i felicit pe organizatori inclusiv pentru acest lucru”, a declarat câștigătorul. Acesta a subliniat că succesul său a avut la bază strategia de echipă, dovadă și faptul că ACS Mentorise Cycling Team, din care face parte și Ioan Dobrin, a numărat nu mai puțin de trei reprezentanți în Top 5 la Elite masculin +23.

Premierea a fost precedată de un moment de reculegere ținut în memoria celui care a inițiat proiectul Turul Colinelor, Adrian Răspopa, dispărut prematur dintre noi. Nu a fost singurul moment emoționant oferit de festivitatea de premiere. Astfel, la Amatori feminin, Loredana Gulei „ a câștigat chiar de ziua ei”, după cum a anunțat crainicul, în timp ce locul 2 la această clasă a fost ocupat de Kateryna Svirida, o ucraineancă refugiată în România din cauza războiului și care a găsit în Bacău oameni cu suflet mare ce au continuat să-i încurajeze pasiunea pentru ciclism.

Reprezentantul Consiliului Județean Bacău, Silviu Botez a transmis mesajul președintelui CJ, Valentin Ivancea referitor la sprijinirea tuturor activităților sportive, în timp ce organizatorul Turului Colinelor, ciclistul Bogdan Duca, prezent și în calitate de concurent, a fost felicitat la scenă deschisă pentru buna desfășurare a competiției.

Rezultatele probei Criterium

Clasa Master 3 (50+) masculin: 1) Răzvan Roșca, 2) Romeo Întuneric, 3) Cristinel Munteanu.
Clasa Master 2: 1) Filip Grigorescu, 2) Ionuț Amițoaei, 30 Ovidiu Mocanu.
Clasa Master 1 (30-39 ani) masculin: 1) Andrei Mladin, 2) Sergiu Jumă, 3) Lucian Scripcaru.
Amatori feminin: 1) Loredana Gulei, 2) Kateryna Svirida, 3) Denis Romașcanu.
Masculin 19-29 ani: 1) Ionuț Roman, 2) Marian Văsîi, 3) David Dorcu.
Juniori masculin: 1) Mihnea Harasim, 2) Alin Toader, 3) Rareș Ghiță.
Elite feminin: 1) Raissa Costea, 2) Maria Stancu, 3) Cezara Serediuc.
Elite masculin +23: 1) Ioan Dobrin, 2) Leonard Barbu, 3) Tudor Căzăceanu, 4) Iustin Văidian, 4) Cătălin Buta.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri