– ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998

S-a dat “stingerea” pentru drapelul României. Asa se numeste ceremonialul militar de coborâre a drapelului de pe catargul din Piata Tricolorului.

Pe 26 iunie, zi proclamata prin lege drept Ziua Drapelului National, va fi arborat un nou steag. Sâmbata seara, ceremonia de coborâre a tricolorului s-a facut in prezenta unui reprezentant al comenduirii Garnizoanei Bacau si a unui trompet.

PUBLICITATE

Dupa ce a fost desprins de pe catarg, patru militari au impaturit steagul care a fluturat timp de un an in Piata Tricolorului si l-au predat comandantului garzii de onoare.


FOTO: Ramona Ionescu

Duminica, 26 iunie, pe acelasi catarg va fi ridicat un steag nou, sfintit la Biserica militara cu hramul “Stefan cel Mare”.

La ora 12.00, Garnizoana Bacau si autoritatile locale, vor organiza o ceremonie publica de arborare a Drapelului National al României, iar Muzica Militara va intona Imnul National al României.


FOTO: Marian Grajdeanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ