23 aprilie 2024
EvenimentBacăul în cel mai mare cros pentru Epilepsie din România

Bacăul în cel mai mare cros pentru Epilepsie din România

Municipiul Bacău este unul dintre cele zece orașe din România în care va avea loc în acest an cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră, Epilepsy Challenge, organizat de Telepilepsy – reţeaua de telemedicină în epilepsie din țara noastră. În Bacău funcționează unul dintre cele șase centre ale rețelei Telepilepsy, ia Epilepsy Challenge este „un apel de susţinere a pacienţilor de epilepsie, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni”. În Bacău, crosul va avea loc pe 2 iunie, de la ora 10,00.

Epilepsy Challenge – spun organizatorii – este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat pentru strângerea de fonduri pentru achiziția de minim patru noi aparate video EEG pentru centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în orașele în care acestea nu există, pentru înființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților care află acest diagnostic pentru copilul lor și de sprijin psihologic al adolescenților care află acest diagnostic și pentru reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe atât profesioniștii din domeniul sănătății – medici, farmaciști, asistenți medicali -, cât și publicul larg care manifestă solidaritate faţă de semenii noştri care se confruntă cu această afecțiune.



Crosul a fost anunțat inițial chiar de medicul neurolog Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie România la reuniunea din luna martie a Cabinetului guvernatorului Lions Clubs România, care a avut loc tot în Bacău.

În România, oficial sunt înregistrate 130.000 de persoane cu epilepsie, dar numărul real se apropie de 400.000. Epilepsia este o problemă medicală, dar și socială, pentru că provoacă o suferință imensă pentru pacienți și membrii familiilor lor.

„Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de un grup de medici susținut de Lions Clubs România și de sponsori și oferă șansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraș îndepărtat, într-o zonă slab deservită medical, are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă.”
Dr. Bogdan Florea

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri