Bacau: Un muncitor a murit dupa ce a cazut de pe o schela

13

Vineri, in jurul orei 14.00, la blocul nr.2, sc.D, de pe strada Letea, din Bacau s-a produs un tragic accident de munca.

Un barbat, in vârsta de 46 ani, zidar, angajat la SC Titi Const SRL, a decedat in urma unei cazaturi de la etajul II al blocului.

Victima lucra la anveloparea (termoizolarea) imobilului, când s-a dezechilibrat (desi purta centura de siguranta, dupa cum ne-a informat Inspectoratul Teritorial de Munca) si s-a prabusit pe platforma din fata blocului.

Colegii de munca au chemat imediat ambulanta, dar, din pacate, echipajul medical de pe aceasta nu a mai putut face nimic decât sa constate decesul barbatului.

Cauza exacta a mortii va fi stabilita in urma efectuarii necropsiei.

Din primele aspecte de la fata locului s-ar parea ca, in urma impactului, victima si-ar fi fracturat coloana.

Cazul a fost preluat spre cercetare de catre Parchet si Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  1. Cine crede asa ceva ..ca ar fi purtat centura de siguranta, intodeauna ma uit la cei ce escaladeaza acele schele …si pe nici unul nu vad sa fi purtat centura, casca, manusi, bocanci etc. |Schele sunt fara protectie exteriora asa cum sunt in alte tari unde si daca vrei sa te arunci nu poti din cauza protectiilor din plase montate pe ecteriorul schelei.

  2. Niste patroni de cacat ! Nu asigura nici o protectie la locul de munca ! Din trei schele fac cinci numai sa aiba profit. Centura …. cine naiba a vazut muncitor in Romania cu centura la etajul doi la placare cu polistiren,?!!! Chiar ne faceti prosti ? Totul se musamalizeaza .

  3. Posibil sa fi avut centura de siguranță, numai că nu era agatat probabil de sursa de siguranță, ……………de multe ori legea spune să porți centura de siguranță, dar nu spune so si agăți. ………si ………

    • Asa este.O avea dar nu era prinsa de schela.Dar o avea,si il scapa pe patron.Dar ca sa scoata ITM-ul ceva banii din amenda care o va aplica si motive gasite.Gasesc ei

  4. Stiu cazul,Omul avea centura la brau pusa,doar ca nu era legat de schela ptr ca se urca pe schela,Adevarat este ca nu avea plasa exterioara de protectie schela,ce pot spune faptu ca nu sa urcat pe interioru schele ci pe o laterala sau fata !! ATAT

  5. De cite ori treceam pe langa acele schele ridicate in sus . M-a uita-m atent la acei muncitori care erau sus pe acele schele . Nu aveau acele centuri de singurata prinse de fiecaruia corp de la fiecare muncitor separat . Cit domni patronii de la firma respectiva priviau de jos , cit dansii nu a luat acele masuri de singurata fiecare muncitor separat?

  6. Siguranta la locul de munca este egala cu zero la noi in tara: nu se dau bocanci, casti, ochelari de protectie, salopete, casti, centuri de siguranta. Practic patronul te angajeaza de frica statului ca sa nu ia amenda si-ti da un minim pe economie din aceleasi motive si aici se termina responsabilitatea patronului, tot ce au in cap de acum incolo este sa faca profit sa-si faca burtile mari, paroase si umflate. Bataie de joc, statul trebuie sa intervina si sa reglementeze piata muncii corespunzator.

  7. Am lucrat la aceasta firma timp de doi ani si in acest timp acel om mi-a fost coleg . Nu inteleg cum sa intamplat asa ceva acum am aflat de la unul din colegi vrand sa ma reangajez inapoi dupa ce am venit din Anglia.am avut tot timpul centuri de siguranta si patronul ne controla zilnic sa vada daca suntem echipati corespunzator am avut chiar si un inginer care statea cu noi toata ziua si ne verifica tot timpul .daca cineva mirosea a alcool dimineata il trimitea acasa si era penalizat sau suspendat ceva timp din munca.accidentele se intampla oricand si cand nu se asteapta nimeni.era o firma bine organizata si mia fost inmanate toate actele de munca concedii etc parasind locul de munca.ar trebui sa gandim pozitiv..orcine gandeste ca plecam de acasa dimineata si nu stim daca ne mai intoarcem .o mica greseala ne costa viata.Dumnezeu sa te ierte si sa te aiba in paza

LĂSAȚI UN MESAJ