Bacau: Sapte cazuri de infectie cu virusul West Nile

0

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a anuntat, la sfârsitul saptamânii, ca numarul cazurilor de infectie cu virusul West Nile a ajuns la 92 la nivelul intregii tari, fiind inregistrate si 9 decese.

In judetul Bacau au fost luate in evidenta pâna acum 7 cazuri de infectie cu acest virus, care se transmite prin intepatura de tântar, unele dintre persoanele ajunse la spital fiind din Gârleni, Margineni, Luizi Calugara si Prajesti.

Specialistii spun ca sunt predispusi la imbolnavire vârstnicii care sufera de boli cronice, simptomele fiind febra, dureri articulare si musculare.

PUBLICITATE

Autoritatile sanitare recomanda populatiei sa împiedice patrunderea tântarilor în casa cu plase de protectie, sa foloseasca substante chimice repelente de tântari si sa îndeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ