Moinesti / FOTO: Cătălina Elena Marian

Ploaia s-a transformat in ninsoare in partea de vest a judetului Bacau. La Moinesti si la Comanesti s-au semnalat, duminica seara, primii fulgi de zapada:


FOTO: Geta Docan / Comanesti

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la ora 19:50, în județul Covasna, pe DN11 ( în pasul Oituz) traficul rutier se desfășura în condiții de iarnă. Pe carosabil s-a depus un strat subțire de zăpadă. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Pentru zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea și pentru județele Suceava și Neamț, Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting cu cod galben, referitoare la ninsori moderate și intensificări ale vântului.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică referitoare la ninsori în zona montană și intensificări ale vântului (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), valabilă în intervalul 16 octombrie, ora 14:00 — 17 octombrie, ora 09:00, amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii! Așadar, le recomandăm să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Totodată, este necesar din partea conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers, să evite depășirile, să nu frâneze sau să vireze brusc, să utilizeze, cu precădere, frâna de motor, să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Alte articole