Speranțele Aerostarului de a se menține în eșalonul secund al fotbalului românesc s-au risipit după eșecul, scor 0-2, din 20 februarie, suferit pe teren propriu în fața celor de la Unirea Slobozia. Principalul Daniel Munteanu a fost înlocuit cu Mișu Ionescu, iar clubul a renunțat la mai mulți jucători. Băcăuanii nu au mai câștigat nici un meci de atunci și pare greu de crezut că jucătorii vor avea ceva de spus în ultimul meci al sezonului, în deplasarea de la Ploiești – chiar dacă nici Lupii galbeni nu traversează neapărat cel mai bun moment.

Deși acesta este doar un meci de palmares, Petrolul are posibilitatea de a deveni „campioana” grupei B a play-out-ului Ligii a II-a, având două puncte mai puțin decât Viitorul Pandurii Tg. Jiu, formație care va primi în ultima etapă vizita celor de la Universitatea Craiova.Aviatorii au obținut un punct în precedenta etapă, pe teren propriu, în compania vecinei de clasament Unirea Slobozia, dar acest rezultat nu pare să le fi alterat în vreun fel părerea bookmakerilor, care au setat o cotă uriașă pentru victoria băcăuanilor la Ploiești: 10.75 este cota oferită de Betano, casă de pariuri ce se află în top 3 agenții online potrivit unui agregator de cote și coduri promo la pariuri.

Petrolul traversează un moment dificil, plin de incertitudine, după ce echipa a ratat pentru al treilea sezon competitiv promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc. Ruptura s-a produs în momentul în care Viorel Moldovan și-a dat demisia după înfrângerea cu 0-1 suferită pe teren propriu, în fața Mioveniului. Echipa a fost preluată de interimarul Octavian Grigore, care a ratat in-extremis calificarea în play-off.

Cea mai puternică lovitură a venit însă în data de 29 aprilie, atunci când Veolia, principalul finanțator al clubului a anunțat, prin intermediul unui comunicat, încheierea parteneriatului și a declarat că va continua doar în calitate de sponsor: „Veolia România anunță că, odată cu încheierea sezonului competițional 2020-2021, parteneriatul de finanțare a echipei Petrolul Ploiești se închide, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competițional.”

Miercuri, 5 aprilie, Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) i-a invitat pe reprezentanții tuturor celor implicați la club să participe la o discuție deschisă cu privire la viitorul imediat al echipei. Astfel, câte doi reprezentanți ai clubului Petrolul, primăriei, firmei Veolia, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2 vor participa la întâlnirea ce va avea loc pe 14 mai la stadionul Ilie Oană.

USP îi invită pe susținători la unitate, printr-un comunicat publicat pe Facebook, într-un moment în care continuitatea clubului este pusă în pericol: „Putem reuși doar ÎMPREUNĂ! Există un motto în limba engleză care fascinează și atrage prin forța sa: “United we stand, divided we fall!” – “Împreună rezistăm, divizați cedăm!” Este o frază folosită în circumstanțe dificile, cel mai adesea pentru a inspira unitate și colaborare. Miezul de înțelepciune este simplu: dacă membrii unui anumit grup sau ai unei comunități care împart idealuri comune lucrează fiecare pe cont propriu (și în interes propriu) în loc să formeze o echipă care să servească idealul comun care îi definește ca și comunitate, fiecare în parte va fi sortit eșecului și toți vor ieși învinși.”

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE