Au fost finalizate lucrările de amenajare urbanistică de la Catedrală

  SSPM Bacău a finalizat lucrările de amenajare a Parcului Catedralei, efectuate în baza contractului încheiat cu Municipiul Bacău. Proiectul s-a concentrat asupra integrării funcţionale şi estetice a spațiului din jurul Catedralei în ansamblul general al parcului.

  Suprafața de peste 10.000 mp s-a transformat într-o vastă zonă de promenadă, organizată ca un spațiu urbanistic deschis, conexiunile cu zonele adiacente fiind realizate prin rampe de acces, scări și delimitări cromatice la nivelul pavajului.

  În lateralul Catedralei a fost amenajată o zonă extinsă de locuri de parcare, în continuarea străzii Lucrețiu Pătrășcanu. Parcarea este poziționată astfel încât să sistematizeze traficul în zonă, prin gruparea locurilor de parcare în continuarea parcării existente.

  Trotuarele și aleile au fost realizare din pavaj, iar in lateralul acestora au fost amplasate bănci de agrement și coșuri menajere.

  În seara de Înviere va fi inaugurat și sistemul de iluminat arhitectural, compus din 200 de proiectoare poziționate pe fațadele Catedralei și stâlpi de iluminat cu led, amplasați împrejurul clădirii și pe aleile ce fac legătura cu zonele de recreere.

  Din punctul de vedere al arhitecturii urbane, proiectul de amenajare contribuie semnificativ la dezvoltarea zonei centrale a orașului. Investiția din Parcul Catedralei aduce zona centrală a municipiului la parametrii contemporani de utilizare a spațiului public.


  PUBLICITATE