Astăzi vor fi primele discuții în legatură cu scandalul de la Maternitatea Bacău

  În ediția de ieri prezentam faptul ca la maternitatea Spitalului Județean Bacău s-a declanșat un scandal, ce a pornit de la faptul că unul dintre medicii șefi a propus, la cererea conducerii unității medicale, un plan de eficientizare a activității, având în vedere că cele două secții ale maternității funcționează cu o pierdere de 1 milion de euro pe an.

  S-a vorbit de disponibilizări, de relocări de paturi și personal, s-a organizat și un protest, dar acum se așteaptă și discuții concrete între toți factorii de decizie.

  „Nu vom lua măsuri imediate. Totul va fi analizat. Acel plan propus va fi discutat, voi cere părerea și sindicatului, și a medicilor din Maternitate, voi cere și un audit extern. Am stabilit un plan de discuții, mâine (azi, n.r.) va fi o primă rundă din aceste discuții, iar decizia finală nu va fi luată decât cu aprobarea Ministerul Sănătății.

  La acest moment, nu este nicio decizie luată. Nu se va închide Maternitatea, niciun pacient nu va avea de suferit, iar personalul medical nu va fi disponibilizat”, a declarat Adrian Popa, managerul spitalului.

  Scrisoare deschisă a PNL Bacău pe problema scandalului de la Maternitate

  Deputaţii PNL Bacău Tudoriţa Lungu şi Ionel Palăr au transmis, luni, o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în care îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia apărută la Maternitatea din Bacău, care ar urma să fie supusă unui plan de reorganizare. Deputaţii PNL Tudoriţa Lungu şi Ionel Palăr şi-au manifestat “deosebită îngrijorare despre dorinţa ca Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău să fie realmente decimată, prin desfiinţarea a 50 de paturi şi dispariţia a 11 posturi pentru medicii specialişti, 39 de posturi de asistente medicale, 17 infirmiere, 16 îngrijitoare şi un statistician”.

  Cei doi deputaţi atrag atenţia că “decizia de reducere drastică a numărului de paturi s-ar face exclusiv din motive financiare”, punându-şi întrebarea dacă în spatele unei astfel de măsuri există un studiu de impact.Parlamentarii PNL cer ministrului Sorina Pintea să analizeze “cu responsabilitate şi echilibru situaţia de la Maternitatea Bacău” şi să înţeleagă că, “dincolo de bani, se află oameni şi nevoi”. Ei atrag atenţia asupra faptului că medicii de la Maternitate nu pot să îşi găsească locuri de muncă pe alte secţii. (C.P.)

  Alte articole