3 octombrie 2023

Aproape 30 de băcăuani, la Urgenţe după ce au fost muşcaţi de căpuşe

HomeActualitateAproape 30 de băcăuani, la Urgenţe după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Alţi 20 au fost victime ale unor agresiuni, 9 au fost muşcaţi de câini şi 6 prezentau plăgi muşcate de pisică

Aproape 30 de băcăuani, la Urgenţe după ce au fost muşcaţi de căpuşe

În minivacanţa de 1 Mai, pe la Urgenţele Spitalului Judeţean Bacău, au trecut peste 1.200 de pacienţi, adulţi şi copii. Dintre aceştia, 28 au cerut ajutor medical după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Toţi au primit îngrijiri medicale şi au plecat acasă cu recomandări de tratament.
Primăvara şi vara, când băcăuanii încep să iasă la iarbă verde, astfel de cazuri devin frecvente la camera de gardă. Oamenii preferă să vină la UPU pentru a fi siguri că insecta este extrasă în totalitate şi nu sunt expuşi riscului de a se îmbolnăvi de Lyme, în cazul în care căpuşa ar fi contaminată cu bacteria care provoacă această afecţiune şi ar fi scoasă prea târziu.
Anul trecut, la nivelul judeţului Bacău, s-au înregistrat 12 suspiciuni de boală Lyme, dintre care 6 cazuri au fost confirmate, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 55 – 64 de ani, iar simptomele cele mai frecvente acuzate de pacienţi au fost eritemul migrator, durerile musculare, febră şi cefalee.
Pentru prevenirea muşcăturilor de căpuşe, specialiştii le recomandă băcăuanilor atenţie sporită la campare, iar atunci când ies la plimbare prin pădure sau la un grătar la iarbă verde să poarte pantaloni lungi, deschişi la culoare, pentru a putea observa cu uşurinţă insectele. Cei care au câini, trebuie să-i deparaziteze, dacă observă că au căpuşe.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri