UPDATE: 19.00

Băcăuanii au așteptat cu sufletul gură ora 17.00, anunțată de reprezentanții CRAB pentru reluarea programului de furnizare a apei potabile în Bacău. Compania a devansat programul de furnizare stabilit inițial tocmai pentru a ajuta Spitalul Județean de Urgență care a terminat rezervele de apă și a funcționat la limita de avarie. Se pare că apa a ajuns tot în zonele mai joase ale orașului pentru că zeci de consumatori din mai multe cartiere ale orașului au reclamat lipsa apei la robinet în programul anunțat de CRAB. Cele mai multe apeluri disperate au sosit pe adresa redacției din zona de Nord a orașului, de la băcăuani care locuiesc pe străzile Miorița, Gării, Energiei dar și din cartierul ANL Depoului.

De sâmbăta trecută nu am primit nicio picătură de apă! Nu se mai poate așa! De la ora 18.00 stau cu robinetul la bucătărie deschis, dar nu curge nicio picătură. Vrem să ne spălăm, să facem ceva de mâncare, nu mai zic de spălat rufele care zac murdare de o săptămână! Pe astea le mai amânăm o zi două până se reia programul normal de furnizare. Avem nevoie de apă!, declară Flavia Costea, consumator din zona Gării

Astfel de reacții vin din multe alte zone ale orașului. Am căutat răspunsuri la conducerea CRAB, iar Nina Chiper, directorul companiei ne-a oferit un răspuns evaziv.

“Apa ar trebui să ajungă în această seară în toate zonele orașului. Chiar dacă nu va curge pe întreaga durată a celor patru ore de program, o oră tot ar trebui să fie apă la robinet. Acum depinde foarte mult și de consumul existent. Oricum, estimăm că sâmbătă, după ora 14.00, să se atingă parametrii normali de furnizare. Pentru mâine dimineață programul de furnizare este 06.00 – 10.00”, declară Nina Chiper, directorul CRAB

UPDATE 17.00

Program devansat la apă pentru Spitalul Județean Bacău

Din cauza situației cu care se confruntă Spitalul Județean Bacău în refacerea rezervei de apă, programul de furnizare a apei potabile pentru după-amiaza acestei zile va fi devansat cu o oră, respectiv 17:00 – 21:00.

UPDATE: 12.00

La aceasta ora apa a ajuns la Barati, cu un debit redus, de 500 mc/h ( fata de debitul normal de 1.400 mc/h), fiind acumulata in rezervoare.

In aceste conditii, programul de furnizare a apei potabile, pentru aceasta dupa amiaza, va fi intre orele 18:00 – 22:00.

_____________________________________

Vești bune dispre Compania Regională de Apă Bacău!

La ora 11.00, CRAB anunța că s-a finalizat procedura de umplere a tronsonului Moinești – Stejaru, apa avansând spre Stația de Tratare Barați.

Acest lucru înseamnă că în cursul după-amiezii CRAB va începe alimentarea rezervoarelor Barați, la un debit redus (controlat).

Odată ajunsă apa în rezervoare este posibilă extinderea programului de furnizare a apei potabile, pentru după-amiaza zilei de 20.07.2018.