Stațiunea Slănic Moldova va fi, sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 13,00, gazda unui amplu program de datini specifice Sărbătorilor de iarnă, în perioada în care mulți dintre turiști, veniți din Republica Moldova sau chiar Rusia, se pregătesc de Sărbătoarea Crăciunului pe stil vechi.

În fața Sălii de Sport a orașului – ne-a informat primăria localității -, în sunetul dulce al clopoțeilor, al colindelor, al sorcovei, al plugușorului, în ritmul darabanelor și în pocnete de bice, urșii, caprele, irozii, mascații vor prezenta publicului crâmpeie din frumoasele datini și obiceiuri de iarnă strămoșești de pe Valea Trotușului. Acest „Festival de datini și obiceiuri după Rit Vechi” a ajuns la ediția a treia și este organizat de Primărie și de Consiliul Local.

Vor fi prezente la acest eveniment Ansamblul „Cununa Muntelui”, Ansamblul ,,Mugurașii de la Agăș” și Capra de la Cerdac.

Continuitatea spectacolului îmbrăcat în imaginea dansurilor tradiționale, acompaniate de sunetele de joc și voie bună va fi realizată de Urșii de pe Valea Slănicului, Urșii de la Dărmănești și din Dofteana.


PUBLICITATE