30 septembrie 2022
12.1 C
Bacău

Ajutor nesperat de la Crucea Roșie

.

HomeActualitateAjutor nesperat de la Crucea Roșie

O mamă singură cu doi copii se află într-o situație disperată! Femeia este divorțată, nu muncește, iar singurele venituri sunt alocațiile copiilor. Maria T. are domiciliul pe strada Milcov, într-o locuință socială, fără energie electrică și gaze naturale. În lipsa banilor, femeia a acumulat datorii, iar neachitarea acestora a condus la debranșarea utilităților.

Cazul Mariei T. a ajuns în atenția angajaților de la Crucea Roșie Bacău, la recomandarea unui vecin. O echipă le-a trecut pragul casei pentru a le duce pachete cu alimente de bază. Băieții, de 7, respectiv 9 ani, sunt în clasa I, respectiv clasa a III-a.“Copiii au rezultate bune la învățătură, însă, situația lor este una disperată.

Singurul venit este reprezentat de alocațiile băieților, iar orice ajutor este binevenit”, declară Raluca Diaconu, purtător de cuvânt la Crucea Roșie Bacău. Echipa CR a luat în evidență familia și le-a dus alimente: ulei, orez, făină, paste, mălai, zahăr, bulion, biscuiți, dulciuri etc.

Crucea Roșie Bacău pregătește în această perioadă documentația pentru demararea Caravanei de Paști. Traseul ar putea cuprinde 22 de comune, iar direcțiile de asistență socială urmează să stabilească cine va primi pachete de Paște.

În principiu, acestea vor ajunge la familii sărace cu mulți copii sau bolnavi cronici. Cine vrea să ajute familiile nevoiașe poate contacta Crucea Roșie la numărul de telefon 0234/523733 sau se poate deplasa pe strada Oituz, nr. 61 din Bacău.

Alte titluri
Alte titluri

Fotbal/ Liga a III-a: Unii cu prima șansă, alții cu a doua

În acest weekend se dispută etapa a șasea a...

Judo/ Memorialul „Aurel Cîmpeanu”: Confirmări și speranțe

Dublă medaliată cu aur la CN Ne-waza și Cupa...

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Deplasare la București

În runda a șasea a Ligii Zimbrilor, CSM Bacău...

Alocație de stat mai mare, pentru copii

Copiii și tinerii cu vârsta de până în 18...

Opinii
Opinii

Găsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Victoria partidului Fratelli d'Italia la alegerile din Peninsulă a stârnit o fremătare europeană ce a devenit isterie românească din cauza propagandei tâmpite și a...

Ultrascurte

Ceva îmi spune că deschiderea din WW3 va fi similară cu cea din WW2. Că pe polonezi îi mănâncă undeva și, împinși de americani,...

Ultimele știri