21 iulie 2024
EconomieAerostar a inaugurat primul Centru de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk

Aerostar a inaugurat primul Centru de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk

La compania Aerostar, din Bacău, a avut loc, joi, 18 ianuarie, ceremonia de inaugurare a primului Centrui Autorizat de Mentenanță (reparații și revizie – MRO) pentru elicoptere americane S-70 BLACK HAWK®, fabricate de compania Sikorsky (parte a grupului Lockheed Martin). Centrul de Mentenanță este autorizat atât de producătorul elicopterelor, cât și de Autoritatea Aeronautică Militară Națională. 

La eveniment au fost prezenți Ștefan Radu Oprea – Ministrul Economiei, secretarul de stat Raed Arafat – Șeful Departamentului Situații de urgență al Ministerului Afacerilor Interne, generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache – Inspector general, KathleenKavalek – Ambasadoarea SUA în România, Cristina Dragomirescu – Președinta Oficiului de compensare pentru achiziții de tehnică specială, deputata Ana Cătăuță, prefectul Lucian Bogdănel, Valentin Ivancea – Președintele Consiliului Județean, Radu Bezniuc – Administratorul General al Aeroportului „George Enescu”, Ray Piselli – Vicepreședinte pentru afaceri internaționale la Lockheed Martin și Alexandru Filip – Director General al Aerostar.Deschiderea Centrului de Mentenanță a fost apreciată în alocuțiunile susținute de invitați. 

Alexandru Filip: „Elicopterele S-70 Black Hawk sunt, acum, în utilizarea Inspectoratului General al Aviației. Suntem foarte mulțumiți că am ajuns în această fază cu parteneriatul încheiat cu Lockheed Martin, iar de aici începe o altă muncă. Mulțumim pentru încrederea acordată nouă de constructorul american, iar de aici încolo vrem să ne facem rolul cât mai bine pentru clientul nostru și pentru comunitatea locală.” 

Ray Piselli: „Această nouă capacitate consolidează relația existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.” 

Raed Arafat: „Pentru noi trebuie să funcționeze în condiții optime elicopterele S-70 Black Hawk care au ajuns în țară, cele șase roșii (la Inspectoratul pentru Situații de urgență – n. r.) și unul albastru (pentru supravegherea ordinii publice – n. r.). Vrem, pentru acestea, mentenanța în care să avem foarte mare încredere și care să fie foarte aproape de noi.”

Construit la uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia, popularul S-70 Black Hawk și-a câștigat statutul de aeronavă utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume.

Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospațială și de securitate și de tehnologii din lume și unul dintre cei mai mari contractanți de apărare din lume. Sikorsky S-70 este o familie americană de elicoptere de transport/utilitate medie produsă de Sikorsky Aircraft. Elicopterul a fost dezvoltat pentru armata Statelor Unite în anii 1970, câștigând o competiție pentru a fi desemnat UH-60 Black Hawk și generând o familie numeroasă în serviciul militar american.

Centrul de Mentenanță din Bacău are o echipă de profesioniști care au făcut pregătirea MRO la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida. De asemenea, Lockheed Martin a făcut un audit al Aerostar și al instalațiilor sale.

Oficialii Lockheed Martin sunt de părere că Centrul de întreținere, reparații și revizie de la Aerostar Bacău înseamnă costuri mai mici de exploatare a elicopterelor Black Hawk.

De asemenea, compania americană nu exclude ca, în viitor, la Aerostar Bacău să fie reparate și alte produse ale Lockheed Martin.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri