Absolvent de facultate la 72 de ani

0

Pictorul naiv băcăuan Ioan Măric a absolvit, la 72 de ani, Facultatea de Pedagogia Artelor a Universității de Artă “George Enescu” din Iași.

Ioan Măric a decis, în 2014, la 69 de ani, să dea examen de admitere la facultate.

A fost declarat admis cu media 9,69.

“Am vrut să-mi arăt că pot, am vrut să arăt elevilor mei, tinerilor în general, că poți și trebuie să înveți toată viața”, spunea el la momentul examenului.

Ioan Măric spune că a intrat la facultate la îndemnul Lăcrămioarei Stratulat, directorul Palatului Culturii din Iași, fost director al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău.

Desteptarea.ro l-a întrebat pe Ioan Măric ce va face în continuare. Răspunsul a fost simplu: “Cred ca masteratul”.

Membru a numeroase asociații și organizații neguvernamentale (Academia Artelor Tradiționale din România, A.C.A.R. – Strasbsourg, Asociația Creatorilor Populari din România, Fundația Artiștilor Plastici Naivi Vintilă – Arplana, La maison culturelle belgo – roumaine A.S.B.L. etc.), Ioan Maric a avut, de-a lungul anilor, peste 130 de expoziții personale, lucrările lui fiind expuse în marile galerii de artă de pe cinci continente. Este nominalizat și câștigător al Premiului DEȘTEPTAREA.

FOTO: Neculai Botezatu, Otilia Bălinişteanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ