"Natasa Crismaru spune ca populatia Bacaului a crescut numeric"/ foto: Ramona Ionescu

In ultimii ani s-a tot vorbit despre o usoara scadere a numarului de persoane in judetul Bacau, iar la un moment dat s-a vehiculat ca suntem mai putin de 170.000 de suflete.

Ei bine, din datele existente la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor rezulta clar ca in Bacau sunt inregistrate 190.000 de persoane.

„Datele sunt reale si arata situatia exacta a cetatenilor. Chiar daca multi dintre bacauani sunt plecati la munca in strainatate, ei continua sa aiba domiciliul aici, ceea ce ii face cetateni ai Bacaului”, declara Natasa Crismaru, director la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Bacau.

Ea spune ca numarul bacauanilor a crescut si dupa revenirea in tara a copiilor nascuti dincolo de granitele tarii, ale caror acte au fost transcrise in România si inregistrate ca atare.

De regula, la implinirea vârstei de 14 ani, copiii sunt trecuti in acte la domiciliul parintilor, iar de aici rezulta aceasta situatie statistica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Statistic stam bine! Probabil la nivel national am trecut deja de 25 milioane.
    Pacat ca realitatea e alta. Ne imbatam cu apa rece. Dar ce mai conteaza , listele electorale sa fie cat mai generoase.

LĂSAȚI UN MESAJ