30 aprilie 2024
ContrasensPermis pentru a ucide

Permis pentru a ucide

Ma uit in fiecare zi pe buletinul de presa al Politiei. Aproape ca nu exista buletin in care sa nu se pomeneasca macar de un caz in care un sofer sa nu fie prins baut la volan. Saptamânal sunt doua-trei cazuri in care accidentele rutiere sunt produse de soferi bauti. Si asta numai in judetul Bacau.

Soferul român se crede infailibil, el stie ca rezista la bautura si din acest motiv, nu e nici o problema pentru el sa conduca un autoturism in stare de ebrietate.

In acest context, initiativa guvernamentala de schimbare a Codului Rutier prin care soferului i se da voie sa bea un pahar inainte de a urca la volan echivaleaza cu oferirea unui permis pentru a ucide fiecarui posesor de permis de circulatie. Pentru ca nici un sofer nu-si cunoaste limitele, fiecare are alt metabolism si, in plus, de cele mai multe ori, un pahar se transforma in doua-trei si chiar mai multe.

Initiativa este doar pretextul asteptat de soferi ca sa nu refuze un pahar când sunt in vizita la vreo ruda. Si-asa, in lipsa unei infrastructuri rutiere adaptate parcului auto national, cu mii de soferi care au obtinut permisul pe baza de spaga, cu nu se stie exact câte masini inmatriculate in Bulgaria, pe strazile din România este un vesnic razboi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri