19 aprilie 2024
ActualitateConferința Regională INVESTIM acum, CONSTRUIM pentru VIITOR

Conferința Regională INVESTIM acum, CONSTRUIM pentru VIITOR

Astăzi a avut loc Conferința Regională INVESTIM acum, CONSTRUIM pentru VIITOR organizată de Consiliul Județean, cu sprijinul ADR Nord-Est.

“Prin acest eveniment, ne-am propus să venim în întâmpinarea primăriilor, IMM-urilor, oamenilor de afaceri și mediului academic din regiunea Nord-Est, prin prezentarea liniilor de finanțare alternative care pot fi accesate.

În mod fericit, conferința prefigurează lansarea de mâine a POR 2021 – 2027. Evident, ne dorim să pornim cu dreptul în acest nou exercițiu financiar, iar regiunea din care facem parte să acceseze finanțare pentru un număr cât mai mare de proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean bacău, Valentin Ivancea.



Sesiunile de informare și diseminare au fost structurate în două părți: autorități locale, respectiv, mediul academic și de afaceri. Principalele teme dezbătute au vizat:
– Rolul oficiilor de legătură naționale din Bruxelles;
– Prezentarea programului-cadru Orizont Europa;
– Prezentarea oportunităților de finanțare din programul-cadru Orizont Europa: Misiuni, Parteneriate, apelurile Consiliului European pentru Inovare;
– Prezentarea Clusterului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă.

“Aduc mulțumiri și apreciez dedicarea, profesionalismul & eforturile celor care au susținut astăzi prezentări, în fața auditoriului conferinței: Cristina Anania – expert ROSTeu, Corina Dumitru și Alexandru Brîcov – experți Punct Național de Contact, Andreea-Raluca Leru -expert Birou Reprezentare Bruxelles și Cristina Bodron- șef Birou Regional de Informare ADR Nord-Est.

Obiectivul principal al conferinței desfășurate pe parcursul acestei zile, a vizat, în mod evident, prezentarea oportunităților de finanțare referitoare la perioada de programare financiară 2021-2027. Prin colaborare între autoritățile locale, mediul de afaceri și instituțiile de învățământ, putem crea premisele necesare pentru a aduce dezvoltare în regiunea noastră”, a mai declarat Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri