Dofteana: Circa 20 de elevi au fost transportați la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

  UPDATE
  Potrivit oficialilor de la Direcția de Sănătate Publică Bacău, în total 27 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani, care prezentau tulburări digestive au ajuns la spital.

  Aceștia au fost preluați de către echipaje SAJ și SMURD, iar 23 dintre ei au fost transportați către Spitalul Municipal Onești și 4 către Spitalul Municipal de Urgență Moinești, pentru investigații și precizarea diagnosticului. „La prezentarea la Compatimentul de Urgență, nu mai prezentau simptomele avute la școală (grețuri, vărsături). Din discuțiile purtate cu medicii curanți, clinic s-a stabilit diagnosticul de sindrom dispeptic, respectiv indigestie. Menționăm că la ora actuală, din cei 27 de copii prezentați, au mai rămas sub observație 3 copii la Compartimentul de Urgență – Spital Onești. Echipe ale instituției noastre din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică și din cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, efectuează la această oră verificări conform competențelor specifice”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău.

  Este vorba despre copii de la Școala din satul Dofteana, comuna Dofteana, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, cărora li s-a făcut rău la Școală.

  Imediat, cadrele didactice au alertat autoritățile, iar la fața locului s-au deplasat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău autospeciala de transport victime multiple, ambulanța de Terapie Intensivă, ambulanța Smurd Onești, Smurd Comănești și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță.

  Echipajele au preluat în jur de 24 de copii, după cum au anunțat oficialii de la ISU Bacău. Aceștia acuzau stare de rău și vărsături Și se presupune că este vorba despre o toxiinfecție alimentară.

  „Au plecat până acum până în 20 de copii. O parte au plecat către Spitalul Onești, o parte către Spitalul Moinești. Acuzau dureri abdominale, unii au prezentat vărsături, alții nu. Prin băncile lor s-au găsit cutii de bomboane, că a fost ziua unora dintre ei și au servit, dar și alte produse pe care le-au consumat. Totodată, noi facem parte din proiectul pilot și li se dă câte un sandwich la fiecare, dar deocamdată nu putem ști de la ce li s-a făcut rău. Vom vedea ce diagnostic stabilesc medicii”, ne-a declarat Ion Bujor, primarul comunei Dofteana.

  Situația a fost sesizată și Direcției de Sănătate Publică Bacău, iar la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a ISU Bacău.

  Alte articole