Credinciosii romano-catolici au luat lumina Invierii

3

„Cristos a inviat! Adevarat a inviat!” s-a auzit pe strazile Bacaului sâmbata seara, dupa slujba Invierii care s-a celebrat in toate bisericile romano-catolice din municipiu.

De la nord la sud, luminile aprinse de la flacara sfintita in debutul ceremoniilor din Noaptea Sfânta au luminat orasul, anuntând vestea cea buna a Invierii Domnului.

Asa s-a intmâmplat si la Biserica „Sf. Cruce” din Bacau, acolo unde credinciosii au participat in numar mare la slujba. Dupa o scurta ceremonie a luminii, a urmat partea a doua sau liturghia cuvântului. Dupa ce au meditat la trecerea prin cele 40 de zile de post, care au culminat cu Invierea, credinciosii si-au reinnoit promisiunile de la Botez si s-au impartasit.

La sfârsitul sfintei Liturghii toata lumea a pornit in procesiune, pe strazile orasului sau in jurul bisericii, obicei respectat atât la sate, cât si in mediul urban. Preotul poarta lumânarea pascala, iar credinciosii lumânari aprinse, din focul binecuvântat, simbolul Învierii lui Cristos.

Ca o traditie, cei care au dorit au putut binecuvânta alimentele pregatite cu ocazia sarbatorilor, de la cozonac si pasca, la oua rosii, pentru a le da oferi celor dragi sau nevoiasilor. Bisericile s-au imbracat in haine de sarbatoare, fiind ornate cu flori de toate culorile. Slujbele speciale de Paste continua si luni si marti.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ