14 iunie 2024
Actualitate„Ziua elevului” în orășelul copiilor amenajat la Ghimeș-Făget

„Ziua elevului” în orășelul copiilor amenajat la Ghimeș-Făget

Circa 450 de copiii și elevii din comuna Ghimeș-Făget, dar și invitații lor din comuna Lunca de Sus (Harghita), s-au bucurat, la sfârșitul săptămânii trecute, de o zi întreagă petrecută într-un veritabil orășel al copiilor amenajat cu sprijinul unui partener din Timișoara. Manifestările au fost organizate de Școala Gimnazială „Dani Gergely” din comună și au fost intitulate „Ziua elevului”.

Pe terenul de sport al comunei – am aflat de la profesoara Antal Etelka, directoarea Școlii „Dani Gergely” – au fost amplasate mașini și echipamente specifice (carusele, tobogane, trambuline, un trenuleț și mașinuțe etc.). Au fost organizate, însă, și ateliere de pictură, inclusiv de „face painting” (pictură facială), de olărit, de împletituri și alte activități meșteșugărești și au avut loc chiar întreceri sportive, precum tir cu arcul, mici campionate de șah și de fotbal. Participanții la aceste concursuri au fost răsplătiți cu bilete care le-au permis campionilor să urce gratuit în carusele, în trenuleț, în mașinuțe sau să se distreze pe celelalte aparate din orășel. Copii au primit și o masă caldă.

Dar, pe parcursul manifestărilor participanții au și cântat și au dansat, pentru că un grup de instrumentiști format tot din copii a ținut avan isonul. Iar dintre instrumentele la care s-a cântat nu a lipsit nici celebra gordună – specifică zonei Ghimeș-Făget și construită chiar de meșteri locali.Manifestările au început de la ora 10,00 și au continuat până în jurul orei 21,00, pentru că s-a așteptat noaptea, când focul de tabără și jocul de artificii să decoreze seducător această ediție a „Zilei elevului”.

«La acest program – am mai aflat de la Antal Etelka – au fost invitați și elevii de la Liceul Tehnologic Făget și de la Școala Gimnazială „Domokos Pál Péter”, din Lunca de Sus. Tot programul a fost gândit și organizat de profesoara de matematică Bârsan Ildikò, împreună cu toți colegii ei din Școala Gimnazială „Dani Gergely”.»spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri