Asociatia pentru Promovarea Invatamântului European Bacau serbeaza in aceste zile, 12-14 mai 2016, „Zilele Scolii Sanitare Postliceale Bacau”. Anul acesta asociatia celebreaza trei ani de existenta a scolii prin trei evenimente: Simpozionul cu participare internationala „Traiesc sanatos. Alimentatie – miscare – relaxare. Exemple de bune practici din activitatea didactica”, Festivitatea de absolvire a primei promotii de asistenti medicali formati la aceasta scoala si Spectacolul de fitness si aerobic „Traiesc sanatos”.

Sarbatoarea Scolii Sanitare Postliceale Bacau, care functioneaza sub egida Asociatiei pentru Promovarea Invatamântului European Bacau, a debutat ieri, 12 mai, de la ora 15.00, la Centrul International de Cultura si Arta „George Apostu”. Cu aceasta ocazie invitatii au participat, alaturi de parteneri, profesori si elevi, la deschiderea Simpozionului cu participare internationala „Traiesc sanatos. Alimentatie – miscare – relaxare. Exemple de bune practici din activitatea didactica” si „Ziua Internationala a Asistentului Medical”.

Conf. univ. dr. Mirela Arsith, presedinta Senatului Universitatii Danubius din Galati, a evidentiat importanta sanatatii spiritului, iar Irina Farcas, specialist in nutritie si dietetica, a oferit sfaturi privind mentinerea starii de sanatate printr-o nutritie corecta si echilibrata. „Este un prilej de bucurie pentru noi, ca scoala infiintata de doar trei ani. Simpozionul se doreste a fi o aplicare a cunostintelor acumulate de elevii nostri pe parcursul celor trei ani de studii. Avem invitati de seama, din Bacau, autoritati locale, colaboratori, dar si invitati din tara, de la scolile partenere, si din Anglia, Germania si Republica Moldova. Toate activitatile pe care le vom organiza in aceste trei zile nu sunt doar informative, ci, mai ales, aplicative”, a declarat prof. Adina Albu, directorul Scolii Sanitare Postliceale Bacau. Seara s-a incheiat cu o degustare de vinuri oferita de unul din sponsorii evenimentului.

PUBLICITATE

Astazi, vineri, 13 mai, Zilele Scolii Sanitare Postliceale Bacau vor continua cu Festivitatea de absolvire a primei promotii de elevi. Defilarea absolventilor va incepe la ora 10.00 pe traseul Parcul Trandafirilor – Piata Tricolorului – Centrul International de Arta „George Apostu”, unde vor depune juramântul asistentii medicali pregatiti de echipa scolii. Dupa-amiaza zilei de vineri este destinata workshop-urilor realizate de specialistii invitati: Liviu Vasilache, presedintele Asociatiei Române pentru Dezvoltare Personala si specialist in programare neurolingvistica, Ema Lupancu Popa, master coach in cadrul Academiei de Coaching Bucuresti, Raluca Ferchiu, psihoterapeut de familie si cuplu, Alex Butucaru, specialist NLP, si doctorii oftalmologi bacauani Oana si Cristian Chelaru Postolache. Aceste intâlniri sunt gratuite. Poate participa orice persoana interesata de dezvoltare personala. Aceste actiuni vor avea loc la sediul Scolii Sanitare Postliceale Bacau.

Si pentru ca miscarea este parte esentiala a mentinerii unui stil de viata sanatos, organizatorii invita bacauanii si sâmbata, 14 mai, sa le fie alaturi, incepând cu ora 10.00, in Piata Tricolorului Bacau, la evenimentul intitulat „Traiesc sanatos”, un maraton de fitness cu cinci dintre cei mai cunoscuti antrenori bacauani: Madalina Moraru, Felicia Andrei, Daniel Dinu, Alexia Ghinea, Flori Gym.
Partenerii acestei aniversari maraton a Scolii Sanitare Postliceale Bacau sunt Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Universitatea Danubius din Galati, Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Medicilor Dentisti din România, Colegiul Medicilor din România, Colegiul de Medicina Balti din Republica Moldova, KBS Phlegeteanu Sabine Marx GmslA, Osterhorn, Germania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau, Fundatia „Impreuna pentru solidaritate sociala”, Spitalul de Boli Cronice „Ileana Cezarina” Bacau, Colegiul de Arta „George Apostu” Bacau, Scoala Postliceala Sanitara Comanesti, Scoala Postliceala „Ana Aslan” Onesti, Scoala Postliceala Sanitara „Grigore Ghica-Voda” Iasi si Crucea Rosie Bacau.

„Suntem o scoala noua, cu un drum frumos, dar si greu, anul acesta fiind si anul in care ne vom acredita. Acum suntem si la prima serie de cursanti care a absolvit scoala, pe toate cele trei specializari – asistent medical generalist, asistent medical de farmacie si asistent in balneofiziokinetoterapie, care s-au format in teorie si practica. Sunt oameni care si-au gasit deja job-uri in domeniu, in special la Spitalul Judetean, dar si in clinici private.”
profesor doctor psiholog Lacramioara Mocanu, presedinta Asociatiei pentru Promovarea Invatamântului European Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ