Astăzi, peste 90 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău acţionează în localităţile măturate de viituri cu zece autospeciale de lucru, zece motopompe şi două staţii de potabilizare a apei.

Aceste staţii au fost aduse de la ISU Vrancea şi ISU Iaşi de către trei pompieri de la unităţile respective, care au rămas aici pentru ai sprijini pe militarii din Bacău, dar salvatorilor li s-au mai alăturat şi peste 30 de jandarmi de la cele două unităţi din judeţ.

Cele mai multe forţe au fost mobilizate în Slănic Moldova, localitatea cea mai afectată de inundaţii, dar se intervine şi în Oituz şi în municipiul Oneşti pentru evacuarea apei din beciuri şi curţi, decolmatarea gospodăriilor şi a căilor de comunicaţii de aluviunile aduse de ape.

Pentru că încă de dimineaţă pe DN 11, la Oituz, şi pe DN 12B, la intrarea în Slănic Moldova, circulaţia a fost îngreunată din cauza apei acumulată pe carosabil şi a aluviunilor, mai multe echipaje de poliţie au fost trimise în zonă pentru dirijarea traficului.

Judeţul Bacău se va afla sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente şi mâine, până la ora 23.00.

Alte articole