21 iulie 2024
ActualitateZeci de bilete la tratament balnear, disponibile

Zeci de bilete la tratament balnear, disponibile

Chiar dacă vremea se anunță deosebit de caldă și în următoarea perioadă, un număr destul de mare de persoane renunță la biletul de tratament balnear subvenționat care le-a fost repartizat.

Mai exact, din cele 189 bilete din seria a XII-a, pe care Casa Județeană de Pensii le-a primt și le-a alocat automat unor pensionari și asigurați, pe baza cererii depusă de aceștia, ieri, 22 august, erau disponibile 68. Acestea nu au mai fost cumpărate de către persoanele cărora le-au fost repartizate, astfel că au fost scoase la vânzare liberă, pe principiul ”Primul sosit, primul servit”.Bilete disponibilie sunt în aproape toate stațiunile: 1 Mai (2), Amara (13), Buziaș (4), Căciulata (3), Călimănești (2), Covasna (5), Eforie Nord (2), Felix (1), Geoagiu (4), Govora (3), Herculane (2), Lacu Sărat (2), Neptun (1), Olănești (3), Pucioasa (2), Sîngeorz (2), Sarata Monteoru (2), Saturn (1), Sovata (1), Tîrgu Ocna (10), Tușnad (1) și Vatra Dornei (2). La cumpărarea biletului, beneficiarii vor prezenta la CJP Bacău recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma.

Pe lângă această recomandare, pentru a beneficia de gratuitate, persoanele cu dizabilități vor avea asupra lor și certificatul de încadrare în grad de handicap, precum și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie). Acest document se obține de la Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Beneficiarii unui bilet din seria a XII-a vor pleca în stațiune în ziua de 26, 27, 28 sau 29 august, data fiind în funcție de hotelul la care au fost repartizați. Să mai notăm că următoarea serie va debuta în 11, 12, 13 sau 14 septembrie.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri