2 martie 2024
EvenimentVouchere Sociale 2024: Banii pentru Alimente și Mese Calde Ajung în Curând

Vouchere Sociale 2024: Banii pentru Alimente și Mese Calde Ajung în Curând

După recenta majorare a pensiilor, românii cu venituri nete sub 2.000 de lei vor beneficia și în acest an de vouchere sociale pentru alimente și mese calde. Ministrul Investițiilor și al Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că prima tranșă din 2024 a acestor vouchere va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie.

Este necesară o actualizare a bazei de date, deoarece venitul eligibil a crescut la 2.000 de lei. Astfel, cardurile sociale, în valoare de 250 de lei, vor fi distribuite la fiecare două luni. Plafonul pentru acordarea sprijinului financiar s-a majorat la suma de 2.000 de lei, permitând unui număr mai mare de persoane să beneficieze de acest program.

În cadrul unei emisiuni, ministrul Adrian Câciu a precizat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie, iar până la finalul anului vor fi acordate 6 tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei. Astfel, în total, fiecare beneficiar va primi 1.500 de lei pe parcursul anului.În 2023, banii au fost încărcați pe carduri între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Adrian Câciu a subliniat că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente și mese calde în 2024. Calendarul pentru distribuirea celor șase tranșe de 250 de lei în acest an va fi următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. Programul are ca scop susținerea persoanelor aflate în dificultate financiară și asigurarea accesului la necesitățile de bază.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri