@ Stiinta Bacau-Metal Galati 3-0 (25-17, 25-21, 25-13)

Stiinta e in finala Cupei Romaniei! Pentru a treia oara consecutiv. Un succes cat se poate de logic daca luam in calcul diferenta de valoare dintre Stiinta si Metal Galati. Finalistele de anul trecut s-au luptat in acest sezon la nivelul semifinalelor. Bacauancele au castigat din nou. Fara probleme deosebite. Stiinta a asezat o foaie de indigou peste dubla victorie din campionat: 3-2 la Galati si 3-0 pe teren propriu. Echipa antrenata de Florin Grapa si Melu Manta a dominat autoritar returul disputat ieri dupa-amiaza, in Sala Sporturilor. In primul set, Metal a tinut pasul pana la 17-14, insa time-out-ul cerut de Grapa a dat Stiintei impulsul necesar, astfel incat bacauancele s-au impus cu 25-17. Setul al doilea a fost si cel mai disputat, in ciuda inceputului in tromba al Stiintei, care a condus cu 6-1. Galatencele s-au agatat ca un scai si au reusit sa recupereze din handicap (6-5) pe serviciul lui Avramovici. Avantajul la limita al Stiintei s-a mentinut pana la 20-19, atunci cand Truta si compania s-au desprins, punand punct setului la o diferenta de patru puncte. Actul al treilea s-a dovedit si ultimul. Si a semanat leit cu cel prin care Stiinta a castigat meciul direct din turul campionatului. De data aceasta, diferenta a fost ceva mai mica. “Doar&#8221 12 puncte in loc de 15. Gazdele, impulsionate de atacurile in urcare ale Stanjei Maletic, nu au lasat nici o speranta Metalului. Punctul decisiv, realizat de Georgiana Anghel a consfintit o victorie clara care duce Stiinta acolo unde ii este locul: in fruntea voleiului feminin din Romania. In finala Cupei Romaniei ce se va desfasura in luna aprilie, studentele vor intalni principala rivala din campionat, Rapid Bucuresti. Invinse cu 3-2 in tur de catre Dinamo, giulestencele s-au calificat in ultimul act al competitiei gratie victoriei repurtate ieri, in retur, cu scorul de 3-1.

Stiinta Bacau: Poilschiuk, Mitrovic (Anghel), Truta (Marian), Boskovic (Moldovan), Hatinova, Maletic, Tolisteanu (libero).

Metal Galati: Constantinescu (Neaga), Trica (Albu, Scheau), Liulenova (Alexandru), Cojocaru, Avramovici, Dumitru, Pristavu (libero).Scris de Dan SION

Alte articole