La 0-1 si-a muscat buzele, la 1-1 a rasuflat usurat, iar la 1-2 a inceput sa strige la arbitri, amintindu-le de o greseala decisiva in momentul in care tabela indica 21 egal. La 2-2 s-a intors la vechea sa meteahna: sticla cu apa minerala. In tie-break, in momentul in care Unicul conducea cu 15-14, Florin Grapa a inchis ochii. Cand i-a deschis, Daniela Enica tragea in afara terenului, iar Stiinta castiga partida. O partida fantastica, jucata la 220 de volti. &#8222Sunt prea incarcat. Mai bine vorbim maine&#8221, a spus tehnicianul bacauan la finalul jocului. Ieri, Florin Grapa nu se eliberase complet de tensiunea intalnirii cu Unicul. Din fericire, nimeni nu mai trebuia sa o blocheze pe Elena Zaharia sau pe Florentina Nedelcu. Singurele atacuri veneau sub forma unor intrebari gazetaresti.

-Domnule Grapa, va asteptati ca acest meci sa fie intr-atat de dificil pentru Stiinta?

-Stiam ca Unicul va veni montata pentru ca avea mare nevoie de victorie. De asemenea, anticipam un meci destul de strans, insa, sincer sa fiu, nu ma asteptam ca va trebui sa suferim atat de mult pentru a castiga.

-A fost doar meritul Unicului sau a fost si vina Stiintei?

-Noi am facut multe greseli, dar nu pot scoate din discutie meritele Unicului. Pietrencele au venit la Bacau cu lectia bine invatata si ne-au pus mari probleme. A rezultat un joc cu sufletul la gura, chiar daca realizarile tehnico-tactice nu au fost intotdeauna deosebite. A fost un meci extraordinar mai ales din punctul de vedere al rasturnarilor de scor.

-Unicul a parut o echipa complet schimbata. Cat a contat venirea antrenorului Constantin Marian de la Rapid?

-Destul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fiecare schimbare de antrenor aduce de regula un soc benefic la echipa. Mie mi-a placut mult Unicul ca echipa si consider ca ar merita sa se claseze in primele patru.

-Dar la echipa dumneavoastra ce v-a placut?

-Faptul ca nu a cedat. Cand reusesti sa te desprinzi de adversar pe final de set si mai ales de meci, inseamna ca esti o echipa cu o anumita atitudine. Aceasta atitudine mi-a placut.

-Ce altceva ati mai scoate in evidenta?

-Sunt multumit ca am aratat ca Stiinta nu sta doar in titulare. Rezervele si-au facut si ele datoria. Din plin.

-Bianca Moldovan s-a dovedit o adevarata revelatie.

-Bianca a jucat bine, e adevarat, insa si celelalte rezerve si-au adus aportul.

-Si ce nu v-a placut?

-Mai multe lucruri, dar as vrea sa vorbesc mai ales despre o neplacere care a venit din afara echipei.

-Vocile conform carora veti ceda meciul?

-Exact. Cand auzi astfel de reprosuri din partea unor asa-zisi suporteri, iti vine sa lasi totul balta. Daca cineva poate avea cea mai mica banuiala ca eu sunt dispus sa aranjez un meci, inseamna ca nu-l cunoaste pe Florin Grapa. Acele persoane care m-au suspectat de blat ar trebui acum sa-si ceara scuze si sa nu mai vina la sala. Sunt foarte mahnit.

-Au fost voci singulare.

-Nu conteaza. In virtutea dreptului la opinie, un spectator imi poate reprosa ca nu am pregatit bine echipa sau ca nu stiu sa antrenez. Dar in nici un caz nu are dreptul sa-mi suspecteze buna credinta dupa toti acesti ani.

-Ati fi putut totusi ceda jocul nu neaparat pentru a favoriza pe Unic, ci pentru a scapa de un adversar ca Dinamo in play-off. Ar fi fost mai degraba o chestie de strategie decat un blat.

-Da, dar pe mine nu ma intereseaza astfel de strategii. Pe mine ma intereseaza sa castig toate meciurile. Ce obraz as avea sa le spun jucatoarelor straine &#8222azi trebuie sa ne dam deoparte&#8221?M-as face de rusine si ca antrenor, dar si ca roman.

-Urmeaza meciul cu Dinamo. E Dinamo in cadere libera?

-N-as zice. Dinamo e un adversar redutabil, insa noi vom merge la victorie la Bucuresti. Vrem sa continuam seria de succese.

Scris de Dan SION

Alte articole