Acum cateva zile, Stiinta parea ca se afla pe marginea prapastiei. Fusese de ajuns o prestatie mai slaba contra IOR-ului, in Cupa Romaniei. “Asa nu se mai poate&#8221, a rabufnit antrenorul Florin Grapa, anuntand sanctiuni severe. Pana la remanierea echipei nu mai era decat un pas. Mai precis, un meci. Meciul de miercuri, cu CSU Gaz, la Targu-Mures. In sport, ca si in viata, lucrurile obisnuiesc sa se roteasca uneori la 180 de grade. Brusc. E si cazul Stiintei. De miercuri seara, campioana Romaniei e mai aproape de un nou titlu decat de marginea prapastiei. O spune victoria de la Targu-Mures, dar si infrangerea surprinzatoare suferita de Rapid contra Unicului Piatra Neamt. Prin urmare, succesul repurtat contra targ-muresencelor confirma faptul ca Stiinta se afla pe drumul cel bun. Si ca evolutia cenusie din Cupa a fost doar un accident.

Miercuri, bacauancele nu au avut de luptat doar cu fantasma remanierii. Au avut de infruntat si o echipa care le-a luat doua seturi in meciul tur. Dar, mai presus de toate, Stiinta a trebuit sa invinga un adversar neprevazut: frigul crunt din sala targ-mureseana. La antrenamentul efectuat in dimineata partidei, temperatura in sala nu depasea minus doua grade! La meci, mercurul a trecut de granita lui zero, fara a inainta insa prea mult. “A fost intr-atat de frig incat am cerut permisiunea arbitrului ca fetele noastre sa evolueze imbracate in bluze de trening cu maneca lunga&#8221, a marturisit antrenorul secund al Stiintei, Melu Manta. Temperatura scazuta a conditionat jocul studentelor in primul set. Astfel, o serie de greseli colective au permis Gazului sa castige la limita, cu 26-24. Meritul Stiintei este ca a reusit sa treaca si peste hadicap. Cu un serviciu de calitate (mult peste cel vazut in “dubla&#8221 cu IOR-ul), elevele lui Florin Grapa si Melu Manta au intrat in joc, restabilind egalitatea pe seturi. Actul al treilea a adus Stiintei un succes la noua puncte diferenta, in timp ce setul al patrulea s-a dovedit si ultimul, campioana Romaniei punand punct intalnirii gratie unei victorii cu 25-18. “Echipa s-a miscat destul de bine, cu atat mai mult cu cat am intalnit un adversar destul de dificil&#8221, a concluzionat “secundul&#8221 Manta.

In urmatoarea etapa, programata sambata, 28 ianuarie, de la ora 17.00, formatia bacauana va primi vizita lui Volei Arges Pitesti, in timp ce miercurea viitoare Stiinta va juca, de asemenea pe teren propriu, restanta cu Unic Piatra Neamt.

In partida de la Targu-Mures, studentele au jucat in urmatoarea alcatuire: Viktoria Polischiuk (Bianca Moldovan), Ana Mitrovic, Mihaela Truta, Tanja Boskovic, Stanja Maletic, Lucia Hatinova, Nicoleta Tolisteanu (libero).Scris de Dan SION

Alte articole