Un adevarat mister pare sa invaluie vizita pe care o delegatie a Primariei Onesti a efectuat-o in Franta, la Eysines, la inceputul  verii. Grupul de consilieri  locali  ai PNL (format din consilierii Ciprian Zarzu, Elena Pascu Apavaloaie, Gheorghe Ene, Stefan Martin si Constantin Florian) a  solicitat informatii privind numarul persoanelor care au participat la aceasta delegatie, al insotitorilor si cine a stabilit componenta delegatiei.

De asemenea, au fost cerute date privind durata vizitei delegatiei onestene la Eysines, care a fost programul si ce parteneriate s-au semnat in cadrul vizitei, precum si costul deplasarii pe componentele transport, cazare, masa, dar si la ce capitol de cheltuieli se regasesc costurile cu deplasarea delegatiei onestene in Franta in bugetul local al municipiului. Raspunsul la aceste intrebari a venit de la secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spânu, care a mentionat:

”Delegatia de infratire din municipiul Onesti  a fost compusa din 10 persoane din cadrul autoritatii executive. Deplasarea si componenta  au fost aprobate de autoritatea  executiva existenta la acea data. Delegatia de infratire a desfasurat un program de 10 zile, iar acesta a cuprins vizita oficiala la Primaria Eysines, deplasari la obiectivele administrate de primarie (baza sportiva, «after school», baza de agrement, deplasari in zonele regionale).

PUBLICITATE

Delegatia din municipiul Onesti a stabilit  detaliile organizarii  sarbatoririi la Onesti a 20 de ani de infratire cu orasul  Eysines. Suma alocata pentru deplasarea delegatiei de infratire in Franta a fost de 22.281 euro, circa 222.80  euro de persoana, in conformitate cu plafoanele prevazute de Hotarârea Guvernului nr. 518/1995. Cheltuielile au fost aprobate in limita cheltuielilor alocate autoritatilor executive prin HCL nr. 18 din 05.02.2015, la capitolul 51.01.03 – Autoritati executive”.

Cum “se aude prin târg” ca delegatia de infratire a Onestiului in Franta a fost mai numeroasa si ca persoane  care s-au implicat  de-a lungul timpului pentru realizarea acestei infratiri nici nu au fost informate asupra vizitei, sunt de asteptat reactiile locuitorilor municipiului privind deplasarea la Eysines. si se intrevad mari dispute intre consilierii locali onesteni si la sedinta care va avea loc la 24 septembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ