Centrul maternal Bacau, din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a primit ieri o donatie generoasa din partea Inner Wheel, cea mai importanta organizatie feminina de voluntariat.

Pentru a oferi conditii cât mai civilizate femeilor care au fost supuse violentei domestice si care in prezent se afla in cadrul Centrului Maternal, Inner Wheel a reusit, cu ajutorul parteneriatului cu firma Lyoness Bacau, sa achizitioneze o masina de spalat vase si un frigider.

cm2„Inner Wheel se va implica si in alte proiecte de care vor beneficia persoanele asistate in Centrul Maternal, cum ar fi amenajarea unui spatiu de joaca exterior, plata unor cursuri pentru reintegrare profesionala sau seturi de investigatii medicale dedicate femeilor ocrotite”, a declarat Mariuca Boghiu, presedinte Inner Wheel 2013-2014. Centrul maternal Bacau gazduieste acum 11 mame si 19 copii, cu mult peste capacitatea complexului. Conditiile sunt insa dintre cele mai bune. Asistatii beneficiaza de conditii de cazare si de masa civilizate.

„Primesc asistenta mame si copii victime ale violentei domestice sau mame care au sosit direct din maternitate, renegate de familiile lor când au nascut. Sunt si copii de la vârstele cele mai fragede. Ii gazduim sase luni pâna la un an, pâna când li se reglementeaza situatia”, spune Marilena Mocanu, sefa complexului. Prin proiectele derulate, Clubul Inner Wheel Bacau doreste sa contribuie la crearea de sanse pentru reintegrarea femeilor in societate.

De altfel, un scop esential al organizatiei de anvergura mondiala este sa ofere asistenta celor mai putin norocosi – cei vulnerabili, tineri si batrâni – atât pe plan local, cât si international, in tari defavorizate. Ajutorul este divers, de la sprijin general pe termen lung, pâna la transporturi de bunuri, fonduri si ajutor imediat in zonele afectate de dezastre.PUBLICITATE