25 aprilie 2024
ActualitateViața medicală din Slănic Moldova va fi revitalizată. Aici va funcționa un...

Viața medicală din Slănic Moldova va fi revitalizată. Aici va funcționa un Centru de permanență

După o analiză pertinentă în zonă, după ce s-au parcurs toate procedurile necesare, orașul-stațiune Slănic Moldova va avea un Centru de permanență medicală. Activitatea de aici va fi asigurată 24h din 24 de către medicii de familie. Pentru prima dată în istoria stațiunii, cetățenii orașului Slănic Moldova nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze pentru urgențe medicale 36 de km până la Spitalul din Onești sau 43 de km până la cel din Moinești, având astfel opțiunea de a beneficia de tratament la standarde moderne în locația din strada Mihai Eminescu (foto).  Aici vor asigura permanența 7 medici de familie și 7 asistente medicale, care vor oferi serviciile medicale în fiecare zi, după ora 14.00 până a doua zi dimineața, la ora 8.00,  și 24 de ore sâmbăta și duminica.

„Orașul stațiune Slănic Moldova a rămas fără asigurarea serviciilor de urgență într-un centru de permanență și ambulanță care era staționată lângă cabinetele medicale cu mulți ani în urmă. Casa de Asigurări de Sănătate Bacău a parcurs toate procedurile pentru a putea încheia contractul pentru acest centru din Slănic Moldova și are aprobat creditul de angajament pentru finanțarea lui. Credem că Centrul de permanență va fi operațional începând cu 1 august.”

Dan Stoica, director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bacău.



Investiția este una realizată exclusiv din surse private și prevede un ambulatoriu de specialitate cu patru cabinete (medicină internă, reumatologie, nefrologie, balneofizioterapie și recuperare medicală), alături de un Centru de cercetare în balneologie și recuperare medicală în care urmează să se alăture ca parteneri Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

În prezent, în județul nostru funcționează doar 4 astfel de centre de permanență, la Stănișești, Moinești, Agăș și Ghimeș-Palanca. Nevoie ar fi oriunde, mai ales în zonele izolate cum ar fi Podu Turcului, Coțofănești, Urechești, Răcăciuni sau Blăgești. La nivelul județului, pentru asigurarea serviciilor medicale către toată populația, un necesar de 10 centre de permanență ar fi ideal.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri