29 martie 2024
ActualitateVerdict in procesul membrilor retelei care vindea pastile false de potenta

Verdict in procesul membrilor retelei care vindea pastile false de potenta

Membrii retelei care comercializa produse contrafacute pentru cresterea performantelor sexuale au primit condamnarile in prima instanta.

Pedepsele date de Tribunalul Bacau sunt intre 1 si 2,4 ani de inchisoare, cu suspendare. Societatea BBM IMPEX SRL a fost condamnata la pedeapsa amenzii penale de 60.000 lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea produselor contrafacute – 46.470 unitati MARATON FORTE si 79.446 unitati ENTRAN FORTE.



Sentinta nu este definitiva. In ceea ce priveste despagubirile, cauza a fost disjunsa si se va judeca pe 21 iunie.

Pâna in prezent, doar unul dintre titularii marcilor – Labormed Pharma Bucuresti – si-a estimat prejudiciul suferit de firma, ca urmare a comercializarii de produse falsificate sub marca Entran – 937.111 lei.

DIICOT s-a sesizat din oficiu, in 2013, cu privire la constituirea unui grup infractional organizat care achizitiona si comercializa produse contrafacute de tipul suplimentelor alimentare destinate cresterii performantelor sexuale, cu risc mare de a pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Sase persoane, din Bucuresti si Bacau, si o societate comerciala au fost trimise in judecata, fiind acuzate ca au pus in circulatie ilegal suplimente alimentare falsificate – Maraton Forte si Entran Forte, pe care s-a mentionat in fals numele producatorului si au fost vândute sub marci identice cu cele inregistrate de SC Parapharm SRL Hunedoara, respectiv SC Ozone Laboratories Pharma SA (societate absorbita de SC Labormed Pharma), inducând astfel in eroare beneficiarii si facând concurenta neloiala titularilor marcilor.

Produsele, daunatoare sanatatii, erau distribuite in Bucuresti, Bacau, Galati si Sibiu. Membrii gruparii, spun anchetatorii, cumparau din China suplimente alimentare cu o compozitie chimica asemanatoare unor produse comercializate sub branduri renumite – Maraton Forte, Entran Forte, contrafaceau ambalajele dupa modelul celor autentice si vindeau produsele in farmacii.

Specialistii care au analizat continutul suplimentelor sustin ca riscurile pentru sanatate sunt cu atât mai mari cu cât produsele pot include substante nedeclarate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri