Urmare a testărilor efectuate în contextul aplicării metodologiei de supraveghere a COVID-19, Direcția de Sănătate Publică ne-a transmis, la solicitarea noastră, că la nivelul județului Bacău (în Moinești, n.r.) în data de 08 august 2020 a fost identificată evoluția unui focar (30 cazuri confirmate) într-un centru de persoane vârstnice, focar ce a cuprins atât personal de îngrijire (5 cazuri confirmate COVID-19), cât și beneficiari (25 de persoane confirmate).

La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfășurată de către specialiștii din cadrul DSP Bacău, iar măsurile care au fost dispuse vizează:

  • izolarea în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare sau în alte secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești – spital suport COVID-19, a cazurilor confirmate din rândul personalului de îngrijire, cât și a beneficiarilor;
  • monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului.

Totodată s-a impus respectarea cu stricteţe a măsurillor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru, purtarea echipamentului de protecție individual corespunzător de către personalul medical și auxiliar de îngrijire, respectarea măsurilor de distanțare fizică în centru și anularea activităților cu desfășurare în grup.

Toate cazurile confirmate sunt asimptomatice, au mai spus specialiștii din DSP Bacău.

„Deși este un centru privat, care nu aparține de autoritatea locală, am dispus, împreună cu directorul DSP Bacău, doamna dr. Mihaela Arim, și managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, domnul dr. Adrian Cotîrleț, ca acolo să se realizeze o evaluare a tuturor persoanelor confirmate și să se ia măsurile necesare”, a precizat și Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

În urmă cu două săptămâni, la Complexul Servicii Sociale Moinești, care aparține de primăria din localitate, a fost depistat un focar de COVID-19, dar acum acesta a fost stins, în momentul de față atât beneficiarii, cât și angajații din acel centru având rezultate negative, după cum a declarat tot primarul Vieru.

Scade numărul noilor îmbolnăviri cu SARS – CoV – 2

Vești în sfârșit bune pentru județul Bacău vin din zona COVID -19, sursele oficiale (Grupul de Comunicare Strategică) indicând doar 27 de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Alte 11 cazuri au ieșit pozitive la retestare. Astfel, numărul total al celor care infectați SARS-COV -2 a ajuns la 1.842 în tot județul, de când a intervenit pandemia.PUBLICITATE