Un bătrân cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului a fost transportat cu elicopterul Smurd la Bucureşti

Incendiul s-a produs în această dimineaţă, la locuinţa unui bătrân de 84 de ani, din comuna Dealu Morii. Bucătăria de vară a luat foc, iar proprietarul a fost şi el cuprins de flăcări.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au intervenit şi au lichidat incendiul după aproximativ o oră, în cooperare cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, şi au stabilit ca şi cauză probabilă scăpări de gaze de la o butelie.

Se pare că focul s-a iscat în momentul în care bătrânul ar fi aprins chibritul ca să pornească aragazul.

PUBLICITATE

Victima a fost preluată de un echipaj de ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde a fost stabilizată în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Ulterior, bătrânul a fost preluat de un elicopter Smurd, care a aterizat pe Aeroportul Bacău, şi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, aşa cum prevede protocolul în cazul marilor arşi.

„Am preluat un pacient care a luat foc de la o butelie şi a fost transferat la elicopter pentru a ajunge la Centrul de Arşi”, a declarat dr. Crina Pădure, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău.

„În urma incendiului, un bărbat, în vârstă de 84 de ani, proprietarul, a suferit arsuri de gradul I şi II pe circa 80 la sută din suprafaţa corporală. Acesta a fost preluat de o amblanţă şi transportat la spital.”

cpt. Andrei Grecu, ofiţer de relaţii publice ISU Bacău

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ