23 februarie 2024
ActualitateUmbrărescu a terminat lotul 2 al Centurii Bucureștiului cu 7 luni mai...

Umbrărescu a terminat lotul 2 al Centurii Bucureștiului cu 7 luni mai devreme

Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii de Centură București Nord (#A0) va fi deschisă începând de mâine, de la ora 15:00. Lotul 2 se întinde între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești), acoperind o distanță de 19 km. Cu toate acestea, inițial, șoferii vor putea beneficia de aproape 10 km din acest tronson, iar restul va fi deschis traficului în următoarele etape.

Anul viitor, odată cu finalizarea legăturii de pe Lotul 3 al A0 Nord, șoferii vor putea circula pe întregul profil de autostradă între DN1 și DN2 pe o distanță de 21 de km, reprezentând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă.

Construcția Lotului 2 al A0 Nord a fost demarată în luna august a anului 2022 și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme decât termenul contractual, o realizare remarcabilă care atestă efortul și eficiența echipei implicate. Acest lucru demonstrează, de asemenea, angajamentul față de îmbunătățirea infrastructurii și respectarea termenelor stabilite.Asocierea de firme românești responsabile de execuția acestui proiect, formată din SC SA&PE Construct SRL, SC Spedition UMB SRL, și SC Tehnostrade SRL, a gestionat cu succes proiectul, având la dispoziție o sumă de 831,92 milioane de lei (fără TVA). Această finanțare a fost asigurată prin intermediul Programului Transport (#PT), evidențiind importanța colaborării între sectorul privat și autoritățile publice în dezvoltarea infrastructurii.

Deschiderea traficului pe Lotul 2 reprezintă un pas semnificativ spre îmbunătățirea mobilității și conectivității în regiunea Bucureștiului, oferind șoferilor o alternativă rapidă și eficientă pentru deplasările lor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri