Si candidatii inscrisi in examenul de Bacalaureat s-au prezentat ieri la a treia proba – competente lingvistice la o limba de circulatie internationala (dupa proba orala la Limba româna si proba de competente digitale).

Majoritatea absolventilor de clasa a XII-a au ales pentru aceasta proba limba engleza – 2.814, din cei 3.094 de candidati inscrisi. Alti 270 de tineri au sustinut examenul in limba franceza, unul in limba germana, cinci in spaniola si patru in italiana.

Cu totii au avut de sustinut proba de ascultare a unui text audio – listening, care a durat 20 de minute, si apoi proba scrisa – writing, de 120 de minute. Astazi, in aceeasi proba, se va sustine si discursul – speech.

PUBLICITATE

„Sunt si candidati care isi vor echivala proba pentru ca au obtinut in timpul studiilor liceale certificatele Cambridge, IELTS sau Toefl”, a explicat prof. Doina Marinov, inspector scolar. Examinarea se realizeaza de catre doi profesori examinatori de specialitate, membri ai comisiei. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Proba se desfasoara in prezenta a cel putin 3 candidati.

De luni, 4 iulie, incep probele scrise la sesiunea de vara a examenului de bacalaureat 2016. Prima proba este cea la Limba si literatura româna, urmeaza apoi, miercuri 6 iulie, proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie), iar vineri, 8 iulie, proba la alegere in functie de profil si specialitate. Primele rezultate se vor afisa se 12 iulie, iar cele finale, pe 16 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ