De parca nu ar fi fost de ajuns invazia capuselor, au navalit in Bacau si tântarii. Cetatenii au inceput sa se plânga ca la orele serii, mai ales in zonele limitrofe luciilor si cursurilor de apa, este imposibil sa stai in aer liber din cauza „vampirilor” cu trompa.

„Cinci minute am stat afara, pe la ora 9 seara, si tântarii m-au umplut de piscaturi. De ce nu se face tratament impotriva insectelor, ca in alti ani?”, ne-a intrebat un cititor. Intrebare, pe care, la rândul nostru, am adresat-o autoritatilor locale, care dau asigurari ca va exista un asemenea tratament anti-tântari.

„Saptamâna viitoare incepem tratamentul avio. Se va face in mai multe etape. Substantele folosite nu sunt daunatoare pentru oameni si animale si vor fi pulverizate din avion, dimineata, intre orele 5 si 10”, spune Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau.

PUBLICITATE

Sunt vizate zonele cu vegetatie abundenta: Insula, Parcul Cancicov, Lacul Bacau II, Parcul Gheraiesti), dar si restul orasului.

Societatea care va executa tratamentul avio este Flaicor Serv Srl Bacau, care a câstigat contractul contra sumei de 427.200 lei fara TVA, pentru circa 8.000 de hectare, pe care le va stropi in doua runde, una cât de curând, cealalta spre toamna.

Anul trecut, tratamentele au inceput pe 29 iunie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Tratament cu apa cred,
    Seara in Serbanesti dupa 20h30 apar cohoardele de tantari si sa vezi cam ce buboaie itzi apar a doua zi in urma piscaturilor.
    Tratamentul trebuia facut/inceput imediat dupa ploi, nu sa stai si sa astepti zile de canicula cand larvele devin ca vrabiile de mari….

  2. Primarul ales ar trebui sa verifice personal daca e otrava pt insecter sau apa chioara pe care dam banii aiurea. Si Gabe are dreptate trebuia stropit imediat dupa ploaie, ca tantarilor tocmai asta le place apa statuta si caldura ca sa se inmulteasca.

LĂSAȚI UN MESAJ