13 aprilie 2024
ActualitateTragedie în Spitalul Județean Bacău: Femeie însărcinată în 16 săptămâni moare la...

Tragedie în Spitalul Județean Bacău: Femeie însărcinată în 16 săptămâni moare la scurt timp de la internare

O femeie în vârstă de 38 de ani, aflată în săptămâna a 16-a de sarcină, a pierdut viața la doar 24 de ore după ce a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Bacău. Incidentul a stârnit controverse, cu partenerul acesteia acuzând că medicii au subestimat gravitatea stării sale de sănătate și au pus durerile acesteia pe seama unei presupuse afecțiuni psihice.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții spitalului, femeia a ajuns la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău în dimineața zilei de 15 martie, la ora 6:30, într-o situație de urgență. Desi fusese evaluată anterior ca având o sarcină în evoluție normală, la spital i s-a pus diagnosticul de sarcină oprită din evoluţie.

Directorul medical al spitalului, Aurelia Țaga, a declarat că pacienta nu era conștientă de acest diagnostic și că starea ei s-a agravat rapid, dezvoltând simptome severe precum dureri abdominale acute și febră. Femeia a fost internată pe sectorul septic al spitalului, iar ulterior s-a solicitat un examen de terapie intensivă al maternității. Însă, în ciuda eforturilor medicale, starea ei s-a deteriorat rapid, iar investigațiile au relevat o evoluție gravă, cu un prognostic ATI sever.În ciuda intervențiilor medicale, femeia a suferit două stopuri cardio-respiratorii fără a putea fi resuscitată. Ancheta inițială a indicat că decesul a fost cauzat de un șoc toxico-septic, coagulare intravasculară diseminată și oprirea sarcinii din evoluție.

Partenerul femeii a adus acuzații grave la adresa personalului medical, susținând că aceștia au ignorat semnalele și plângerile femeii, atribuindu-i durerile unei afecțiuni psihice.

În urma acestor acuzații, Poliția Bacău a deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Bacău resping acuzațiile, subliniind că au acționat conform protocoalelor medicale și că nu au subestimat starea pacientei.

Investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestei tragedii, iar familia îndurerată așteaptă răspunsuri privind moartea prematură a femeii și a copilului nenăscut.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri