Tot mai putini bacauani pleaca in statiuni pentru distractia de revelion. Lumea prefera petrecerea in jurul televizorului si a mesei incarcate, in confortul casei, ori in centrul orasului, decât sa plece in excursii in statiuni din tara au strainatate.

Operatorii din turism s-au pregatit insa temeinic, atât agentiile de turism, cât si hotelierii si proprietarii de pensiuni. Si chiar daca nu a mai ramas foarte mult timp pâna la Revelion, agentiile se asteapta inca la inmultirea solicitarilor, fiindca pâna acum nu au vândut prea multumitor. „Ne asteptam ca vârful vânzarilor sa fie in jurul datei de 1 decembrie. Deocamdata, lumea vine si intreaba despre preturi, destinatii, tatoneaza ofertele.

Sunt mai putine cereri decât anul trecut, dar din ce am vândut pâna acum, se poate spune ca destinatiile preferate sunt Grecia, la extern, si nordul Moldovei, pentru intern. Sunt cereri si pentru statiunile cu pârtii de schi, dar acolo e foarte scump. Ce-i drept, are si Slanic Moldova pârtie noua, dar a fost inaugurata pe uscat, in martie, iar lumea inca nu stie despre aceasta facilitate. Prin urmare, nici solicitari nu prea sunt”, spune Gelu Elisei, managerul Agentiei de Turism Estival Tur Bacau.

PUBLICITATE

Cum era de asteptat, cel mai repede se vând destinatiile ieftine, ofertele. „Locurile cele mai ieftine s-au epuizat deja. Avem insa si cereri pentru Dubai, Madeira, in afara tarii, sau Maramures si Valea Prahovei, la intern. Oricum, cererile sunt mai putine decât anul trecut. Cele mai scumpe sunt statiunile care au aproape pârtiile de schi.

Slanic Moldova are pârtie si ma straduiesc sa promovez aceasta destinatie, pentru ca ma doare inima sa vad ca locuri atât de frumoase nu sunt recunoscute la adevarata valoare. Insa atargerea turistilor depinde foarte mult si de serviciile oferite in statiune”, spune Liliana Manole, managerul Agentiei de Turism Top Travel.

Zilele trecute, la Bucuresti a avut loc un mare târg de turism, unde agentiile bacauane si-au prezentat ofertele, inclusiv pentru Revelionul 2015. Destinatiile sunt dintre cele mai diverse, preturile, la fel, iar timp pâna la trecerea dintre ani mai este suficient, in cazul in care va hotarâti sa treceti pragul unei agentii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ