Poliţiştii din judeţul Bacău au efectuat şase percheziţii la bănuiţi de furturi din locuinţe. Au fost recuperate bunuri sustrase în valoare de 24 000 de lei. Doi bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău şi din comunele Măgura şi Luizi Călugăra, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat la data de 2 septembrie a.c., trei percheziţii domiciliare la bănuiţi de furturi din locuinţe.

În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti a rezultat că în perioada iulie-august a.c., un tânăr de 21 de ani împreună cu un minor de 15 ani arfi comis trei infracţiuni de furt calificat în dauna unor persoane din comuna Măgura. Cei doi bănuiţi ar fi sustras din locuinţele persoanelor vătămate scule electrice şi alte bunuri în valoare totală de 31 000 de lei.

PUBLICITATE

Au fost recuperate bunuri în valoare de 20 000 de lei, care au fost restituite persoanelor vătămate.

Faţă de tânărul de 21 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a celor doi.

A furat o drujba

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui tânăr din comuna Buhoci, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că cel în cauză, în perioada 28-31 august a.c., ar fi pătruns în curtea locuinţei unui bărbat din comuna Ungureni şi ar fi sustras o drujbă mecanică, un telefon mobil şi o bormaşina, bunuri în valoare totală de 4000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Doi adolescenti au furat aparatura electronica

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor minori de 14 şi 15 ani, bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că în perioada aprilie-iunie a.c., cei doi minori ar fi pătruns fără drept sau prin efracţie în patru imobile din municipiul Bacău, de unde ar fi sustras aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi de uz casnic, în valoare totală de 2300 de lei.

Faţă de minorul de 15 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. In ultimele săptămâni,buletinele de stiri ale Politiei Municipale sunt pline de stiri legate de tineri implicati in infractiuni.Oare unde ajungem?Oricum politiei ii transmit felicitari pt modul in care isi face treaba in Bacau,cel putin asa am sesizat de cind m-am intors in tarâ!

LĂSAȚI UN MESAJ