Deținerea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene a fost un bun temei pentru Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău de a organiza în Centrul de Agrement de la Valea Budului cea de a IV-a ediție a proiectului TinBlog.

Pornit, în 2016, ca proiect experimental de educație nonformală, în cadrul căruia tinerii să învețe despre internet, social-media și promovarea online, TinBlog-ul a devenit locul unde tinerii băcăuani învață să se promoveze pe ei înșiși.

Tema acestei ediții fiind: „Tinerii promvează președinția României la Consiliul Uniunii Europene”, vineri, cei 20 de participanți au avut-o alături de ei pe Adriana Ciorcilă, profesor și lucrător de tineret, care a prezentat realizările României pe perioada deținerii președinției rotative, iar apoi au intrat în teleconferință cu Gabriela Crețu (președinta Comisiei comune speciale a Camerei Deputaților și a Senatului pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Române a Consiliului UE) de la care au primit lămuriri despre cum funcționează instituțiile europene.

Sâmbătă, tinerii au identificat acele domenii de interes european (piața muncii, protecția mediului etc.) asupra cărora deținerea de către România a președinției rotative a avut un efect benefic și și-au propus să le promoveze în social media, ca articole de vlog. Cu ajutorul actorului Radu Bogdan Ghelu și a lui Andrei Prundeanu, participanții au experimentat comunicarea multimedia, realizând câteva secvențe video pe care și-au propus să le posteze pe Facebook și YouTube.

La buna realizare a proiectului au contribuit organizațiile nonguvernamentale: Centrul European pentru Strategii Durabile, Fundația Interetnică pentru Cultură și Artă „Ion Ghelu Destelnica” și Asociația „Generația Schimbării” din Comănești.PUBLICITATE