Festivalul “Theaterstock” va debuta, totusi, sâmbata, asa cum era programat. Incertitudinea manifestarii venea din faptul ca miercuri, in Consiliul Local, nu a fost aprobat proiectul de hotarâre privind alocarea de la bugetul local a 1,8 milioane de lei, adica mai mult de jumatate din banii necesari pentru cele doua saptamâni de spectacole.

Faptul ca proiectul nu a trecut a fost motivat de lipsa unor consilieri liberali, plecati in concediu, care de obicei voteaza in grup, dar mai ales de abtinerea manifestata de grupul UNPR, la care s-au adaugat si doi consilieri liberali. Pentru ca proiectul sa poata trece si festivalul sa poata incepe, autoritatile locale, in frunte cu viceprimarii Vasile Tescaru si Radu Ababei, au dat alarma generala printre consilierii liberali.

Vineri, intr-o sedinta extraordinara dedicata exclusiv reluarii votului – chestiune foarte rar intâlnita in legislativul local – s-au reunit la masa de sedinta 17 consilieri din cei 21, spre deosebire de cei numai 15 din sedinta de miercuri.

A lipsit liberalul Mihai Sustac, unul dintre cei care a determinat blocarea finantarii, dar au revenit Ilie Birzu si Raluca Nastase, de la liberali, alaturi de Paul Valerian Timofte, de la PPDD. In plenul sedintei, consilierul Gheorghe Huluta (UNPR) a reluat motivele pentru care s-a abtinut de la vot: suma prea mare in raport cu nevoile acute ale orasului si modul obscur in care a fost promovata hotarârea de finantare, fara informatii detaliate.

A urmat votul, unde cei grupul UNPR si liberalul Laurentiu Popa si-au pastrat pozitia de abtinere (in total, cinci voturi), iar restul de 12 consileri au votat pentru alocarea fondurilor. Astfel, hotarârea a fost promulgata, astfel ca festivalul “Theaterstock”, cu un buget total de 3,2 milioane de lei din fonduri publice si din sponsorizari, isi poate urma poarcursul de-a lungul a doua saptamâni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Chelului….tichie de margaritarii trebuie! Consilierii vor primi invitatii gratuite la spectacol, iar muritorii de rand….vor plati bilet. Primaria va aduce batranii din Club 60+, nevazatorii…si sala va fi plina!S-au vandut multe bilete?

  2. Exact ce lipsea bacauanilor!!!! Cum va ganditi voi consilierii la binele nostru…..imi vine sa va …cu tot cu neamurile voastre si sa va strang de gat pana o sa crapati …scuze pt exprimare dar asta e realitatea….sa va iau primaria cu tot in ……..hoti nenorociti…..

  3. Tescaru si Barzu erau in campanie aseara printre spectatori, lichelele au tinut putin in loc aprobarea sa li se intoarca ceva procente inspoi, oras meschin condus de jeguri!

LĂSAȚI UN MESAJ