În 2017, Trofeul Municipiului, competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 dolari plus ospitalitate a avut doi câștigători din Portugalia. La dublu, portughezul Frederico Ferreira Silva a avut câștig de cauză făcând pereche cu spaniolul David Vega Hernandez, pentru ca duminică, în proba de simplu, titlul să revină unui alt lusitan, Goncalo Oliveira, după victoria cu 3-6, 6-3, 6-0 contra indianului Sumit Nagal

Tenis de qualidade. Ediția din acest an a Trofeului Municipiului Bacău la tenis, competiție organizată cu sprijinul Consiliului Local Bacău, FRT, SCM și Simba Invest, a vorbit portugheza. Iar discursul a fost unul fluent. Și convingător. Nu întâmplător steagul Portugaliei a fluturat, victorios, peste ambele finale.

În cea de la dublu, disputată, din cauza ploii, în sala pusă la dispoziție cu amabilitate de Compania Dedeman, perechea Frederico Ferreira Silva (Portugalia)/ David Vega Hernandez (Spania) a dispus cu 7-5, 6-3 de românii Vasile Antonescu și Patrick Grigoriu. Duminică, în proba de simplu, soarele a făcut din nou casă bună cu tenisul, iar trofeul a revenit acolo unde i-a fost mereu locul: pe terenul 1 al bazei SCM Bacău. Și a fost înmânat unui alt lusitan: Goncalo Oliveira.

PUBLICITATE

În vârstă de 22 de ani pe care i-a împlinit pe 17 februarie, fostul nr. 269 în clasamentul mondial ATP l-a învins pe indianul de 19 ani Sumit Nagal (câștigător în proba de dublu, la juniori, la Wimbledon, în 2015) cu 3-6, 6-3, 6-0. Finala a fost în ton cu turneul: adică peste ranking-ul jucătorilor de top prezenți anul acesta în Bacău. Vorba directorului de concurs al Trofeului Municipiului Bacău, Mihai Ciuntea:

„Nu întotdeauna ierarhia dă valoarea exactă a unui jucător”. Venit din calificări, indianul Nagal s-a prezentat în finala de duminică având un mic ascendent moral; sâmbătă, în semifinală, tocmai trecuse de câștigătorul de la dublu, portughezul Ferreira Silva. Iar avantajul s-a simțit. Indianul a început finala în forță, speculând nervozitatea adversarului său, Goncalo Oliveira. Nagal a condus cu 3-0 și 4-1, ghemul al cincilea fiind câștigat la zero. Goncalo a redus din handicap, 3-5, printr-un as de zile mari, însă Nagal și-a fructificat serviciul, adjudecându-și setul de debut cu 6-3. „Într-adevăr, am început nervos, făcând mai multe greșeli.

Ulterior, însă, am început să joc ce știu”, a mărturisit, după finală, Goncalo Oliveira, care a intrat în posesia unui cec de 3600 de dolari. Setul al doilea a fost unul în oglindă (3-0, 4-1 și 6-3), astfel încât totul s-a stabilit în „decisiv”. Adică acolo unde tenismenul născut la Porto și stabilit „cam peste tot în lume deoarece, când te apuci de tenis, devii cetățean al planetei” nu i-a lăsat nicio șansă indianului: 6-0.

„Pentru mine, a fost o onoare să joc aici în Bacău. Nu prea am avut timp să descopăr orașul deoarece am jucat în fiecare zi. Cât am văzut, însă mi-a plăcut. Mi-a plăcut și baza, și oamenii de aici, și mâncarea”, a spus învingătorul din acest an, care a fost însoțit la turneu de tatăl său: „Chiar îi mulțumesc ca mi-a fost alături”. În ciuda înfrângerii din finală, indianul Sumit Nagal a demonstrat că nu și-a pierdut zâmbetul:

„Eu am stat zece zile aici, iar dacă cineva vrea să știe ce restaurante s-au mai deschis în Bacău, mă poate întreba pe mine. Îi pot servi de ghid”, Atât Goncalo Oliveira cât și Sumit Nagal și-au rostit declarațiile în engleză. Trofeul Municipiului Bacău a vorbit însă în portugheză. Și a vorbit bine. Obrigado!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ