Probabil ca procurorii care isi fac treburile in lumina reflectoarelor sub atenta monitorizare a televiziunilor de stiri sunt de buna-credinta. Probabil nu vor decât sa-si faca datoria, n-am nici un motiv sa cred ca nu ar fi asa.

Doar ca, pe parcursul actului de justitie apar foarte multe victime colaterale. Asa cum s-a intâmplat duminica, zi in care o femeie de 82 de ani, din Radauti, a fost luata in duba jandarmilor si transportata cu sirene pâna la Bucuresti, la sediul DNA, pentru a fi audiata de un procuror.

Asadar, un drum de cinci-sase ore pe drum pentru o discutie de doua ore. Iar dupa cele doua ore de audieri, batrâna este poftita afara din sediul DNA sa se descurce cum o sti sa ajunga acasa.

Numai ca femeia nu avea la ea nici un leu. Nu stim daca din cauza ca n-a avut timp sa-si ia bani sau pentru ca in casa n-avea nici un leu.

Cert este ca batrâna s-a trezit in mijlocul Bucurestiului, la 500 de kilometri de casa, fara nici un ban, fara sa cunoasca orasul, fara sa stie cum sa se intoarca la familie. Unui avocat i s-a facut mila de ea si i-a dat niste bani.

Inteleg ca intâmplarile de acest fel nu sunt putine. Ca, in loc sa mearga Mahomed la munte, este adus muntele la mahomed.

Ca sute de cetateni sunt pusi pe drumuri in interesul Justitiei, desi, mai ieftin ar fi ca procurorii sa se deplaseze la fata locului in loc sa trimita masini si oameni pâna in celalalt capat al tarii pentru a transporta martori pe care, ulterior, sa-i abandoneze si sa-i lase sa se descurce cum vor putea.

Sa facem un experiment: sa presupunem ca v-ati duce mama sau bunica Dvs., in vârsta de 80 de ani, in mijlocul capitalei, fara bani, fara mâncare, si ati lasa-o sa se intoarca singura acasa. Sa se descurce cum o putea. Ati avea acest curaj? V-ati asuma consecintele? V-ar lasa inima sa o faceti?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Romania incepe sa confirme statutul de Azil de nebuni . Ruptura dintre cele trei instrumente ale actului de justitie si anume politie ,procuratura si judecatorie ,cumulata cu stare generala de asediu a infractorilor de tot felul asupra a tot ce reprezinta autoritate a statului ,face ca EU, idiotul de serviciu, sa cred tot mai mult ca singura solutie in tara asta este eradicare din temelii a raului patruns in toate straturile sociale cu o revolutie adevarata insa problema acestei actiuni nu este infaptuirea ei, ci cine sa o infaptuiasca . Societatea civila ,elitele acestie tari ,oamenii integrii ,atitia citi au mai ramas ,au disparut subit de frica sa nu fie tiriti in mocirla de azi a societatii romanesti . Aud si vad in aceste zile lucruri care sincer face pielea de gaina pe mine ,de groaza ,rusine ,indignare ,furie si neputinta . Cred ca sunt sigur si nu gresesc ,cind afirm ca niciodata tara asta nu a fost atit de mult ingenunchiata si umilita ,culmea chiar de proprii ei cetateni . Ce nevoie sa mai avem de dusmani cind ne avem pe noi insine . Constatarea asta spune tot ,absolut tot ,de marasmul in care am intrat ,incet dar sigur, in fiecare zi de 25 de ani incoace . Habar nu am daca este blestemul Ceausestilor ,ori al mamelor celor cazuti in acele zile ale Marii Lovituri din 89, cind se hotara urcarea la putere a noiii Haite de Haimanale . Auzim si vedem ora de ora ,lucruri care intr-un stat de drept, modern si actual ,ar duce la un adevarat razboi civil ,Avalansa de lucruri ingrozitoare navalita peste noi, face ca incet ,incet ,sa consideram ca miine si cel mai grav eveniment sa fie tratat ca fiind o bagatela .Nu stiu cum si cind o sa gasim o solutie sa stergem din memorie acesti ani, asta in cazul in care Romaniei o sa i se mai ofere o alta sansa ,la un alt inceput ……Azi Romania anului 2014, confirma cred statutul de prim stat mafiot din lume . Increngaturile dintre infractori ,politicieni si justitie sunt atit de puternce incit este imposibil de a le mai distinge . Simbioza acestor trei lucruri face ca un popor intreg, indobitocit pina la epuizare ,sa sufere . Gradele fabuloase de manipulare si prostire a unei intregi populatii ar face chiar si pe ministrul propagandei naziste Goebbels sa roseasca a neputinta . Sper intr-un miine apropiat care sa destepte macar in ultimul ceas natia asta incolonata in prostie ,saracie si credulitate…….

LĂSAȚI UN MESAJ