@ Politehnica Iasi – FCM Bacau 0 &#8211 0

FCM Bacau promite! Si nu par a fi promisiuni desarte. Cei care i-au asteptat in zadar in aceasta iarna pe stelistii Litu si Simion n-au de ce sa fie dezamagiti. Pot retine numele lui Botezatu. Si al lui Dornescu. Sau al lui Banu. Si nu sunt singurele. Lista poate continua. Ieri, in amicalul pe care FCM Bacau l-a disputat la Targu-Frumos, contra Politehnicii Iasi, Vasile Simionas, seful Centrului de Copii si Juniori al clubului iesean si-a notat constiincios toate aceste nume in caietul de insemnari. Cu siguranta ca le-a retinut si Ionut Popa. Antrenorul Politehnicii a constatat cu surprindere cum, dupa pauza, echipa sa a fost sechestrata in propria jumatate de teren de catre tanara formatie a Bacaului. FCM-ului i-a lipsit doar golul. Nu insa si ocaziile. Acestea s-au lasat asteptate pana in partea a doua intalnirii disputate pe un teren curatat de zapada, dar cu foarte multe denivelari. Cristi Popovici a renuntat la 4-4-2, dar si la David (dureri de spate) si M. Tanasa (lovit la picior). S-a mizat pe un 4-2-3-1 cu Mardare al doilea fundas central alaturi de Geaman si cu perechea Bojescu-Trofin asezata in spatele placii turnante Doltea-Matei-Gheorghiu. Varf impins: Petcu. Dupa doar 20 de minute, tehnicianul Bacaului a renuntat la Mardare, aruncandu-l in lupta pe Potorac la mijloc si retragandu-l pe Bojescu in defensiva. Echipa bacauana a capatat mai multa siguranta in aparare (acolo unde Geaman si-a facut datoria in fata masivului dar mobilului Czernoch, venit de la Slavia Praga) si mai multa consistenta in linia mediana. Pentru a capata si ceva nerv in atac, “galben-albastrii&#8221 au trebuit insa sa astepte debutul reprizei a doua, atunci cand Neagu a luat locul lui Petcu. Primul avertisment a apartinut neobositului Gheorghiu, al carui sut l-a intrebuintat serios pe Branet in minutul 48. Treptat, bacauanii au pus stapanire pe joc, Neagu si-a trecut si el in cont o buna situatie, dupa care Cristi Popovici a dat unda verde… liniei verzi formata din Banu, Mavriche, Botezatu, Dornescu. Plus excelentul Dobos, care si-a facut reintrarea dupa aproape trei luni de pauza. Echipa lui Popovici si-a accentuat dominarea si ar fi meritat cu prisosinta un gol. Acesta putea veni mai ales in minutul 71. Din nefericire, Dornescu a irosit un contraatac in superioritate numerica, gresind pasa catre Dobos, singur-singurel la doar trei metri de poarta ieseana. Aceasta noua remiza alba pune putin in umbra jocul bun al Bacaului. Raman insa promisiunile. Ele trebuie neaparat onorate. Sambata, in ultimul amical cu FC Vaslui, dar mai ales duminica viitoare, in prima etapa a returului, contra Nationalului.

Arbitrul Anton Helesteanu a condus urmatoarele formatii:

Politehnica Iasi: Branet (Plesca)-Toma, Onut (Beceru), Bernard, Bordeanu (Dianu)-Arhire, Gavatorta, Iurisniti (Mitruc), Ciubancan (D. Rednic)-Onofras, Czernoch (Balba).

FCM Bacau: Bogdan (min. 30 Manea, min. 30 Ignatescu)-Codreanu (min. 65 Banu), Mardare (min. 21 Potorac), Geaman, Ganea (min. 65 Isac)-Bojescu, Trofin (min. 65 Mavriche)-Doltea (min. 65 Dornescu), Matei (min. 65 Botezatu), Gheorghiu (min. 65 Dobos)-Petcu (min. 46 Neagu).Scris de Dan SION

Alte articole