Maria si Vasile, Bogdan si Madalina, Radu si Alexandra sunt doar câteva cupluri care si-au jurat iubire in fata inimii de inox din Parcul Cancicov. Cunoscutul Monument al iubirii a adunat din anul 2012 si pâna in prezent peste 400 de lacate inscriptionate cu numele indragostitilor. Intr-o zi le-am numarat pe toate, din curiozitate.

Asa am aflat ca Daria, Catalina, Ana, Mada, Diana, Aida, Oana si multe altele, au simtit nevoia sa-si declare dragostea si sa-si lege cumva destinul fata de fiinta iubita. Am vazut multa lume, de toate vârstele, perindându-se prin fata inimii de inox. Oamenii se opresc, privesc, zâmbesc si de cele mai multe ori trec cu mâinile peste lacatele ferecate.

Atingerea ii face martori la declaratiile siropoase si la promisiunile facute de indragostiti. “Eu am pornit in aceasta aventura in vara. Inainte sa plec la mare cu iubitul meu am venit aici, am pus un lacatel si ne-am jurat iubire.

Cheile le-am pastrat si le-am aruncat in mare, la Vama Veche. Chiar daca pentru unii pare o ciudatenie, noua ne-a placut aceasta idee cu lacatelele”, spune Miruna Palade. Altii au revenit la Monumentul iubirii si au legat alte lacate pentru ca cele puse in anii anteriori au disparut. “Ne-am personalizat de fiecare data lacatul si când am revenit in parc cu intentia de a-l vedea, nu l-am mai gasit. Nu-mi imaginez cine a avut nevoie de un lacat cu numele noastre scrise pe el!”, spune Catalin Vrabie. Monumentul iubirii a rezistat vremii si vremurilor, fiind una din atractiile Parcului Cancicov.

Alte articole