Casa Judeteana de Pensii (CJP) Bacau a inceput vânzarea unei noi serii de bilete la tratament, cu data de plecare in statiune in 14, 15, 16, 17 sau 18 august. Pentru aceasta serie (a VIII-a din anul in curs), judetului Bacau i-au fost repartizate 379 bilete, in statiunile in care baza de tratament, cazare si masa apartine Casei Nationale de Pensii Publice ori unor firme private.

Acestea din urma ofera tratament balnear in statiunile 1 Mai, Amara, Bala, Baltatesti, Caciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Lacu Sarat, Mangalia, Moneasa, Olanesti, Pucioasa, Nicolina, Singeorz, Saturn, Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Tirgu Ocna, Techirghiol, Tusnad si Vatra Dornei. Din cele 379 bilete, pentru 8 (in statiunile Bala si Bizusa) la CJP nu a fost inregistrata nicio solicitare, astfel ca vor fi vândute pe principiul “primul venit, primul servit”. Celelalte 371 le sunt alocate pensionarilor care au depus cerere din timp pentru a merge in statiune in aceasta perioada si au obtinut punctajul necesar.

Ei sunt asteptati la CJP pâna in data de 8 august pentru a-si cumpara biletul repartizat. Cei care nu se vor incadra in acest termen vor pierde locul distribuit, biletele ramase urmând sa fie vândute la liber din data de 9 august. Pensionarii vor prezenta cuponul de pensie din luna iulie. Totodata, si ei, si asiguratii vor depune biletul de trimitere de la medicul de familie ori de la specialist. Cât priveste contributia individuala, aceasta difera in functie de categoria de beneficiar al tratamentului balnear. Pensionarii vor contribui cu jumatate din pensia bruta iar asiguratii, cu 50 la suta din pretul biletului, daca au câstiguri salariale brute mai mici sau egale cu salariul mediu pe economie.

PUBLICITATE

Cei care depasesc acest salariu, vor achita integral costul. Persoanele cu dizabilitati, care au dreptul si vor sa beneficieze de gratuitate, trebuie sa prezinte certificatul de incadrare in grad de handicap, precum si “Programul individual de reabilitare si integrare sociala”. Acest act este eliberat de catre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ