Sedinta de constituire a Consiliului Local Onesti a fost boicotata de catre noii alesi ai legislativului onestean, la acest eveniment fiind prezenti doar cel care a obtinut cel mai mare numar de voturi pentru functia de primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc, si consilierul local independent Gelu Panfil.

Au lipsit de la sedinta convocata sâmbata, 25 iunie, prin ordin al Institutiei Prefectului consilierii locali ce reprezinta diferite partide – PSD, PNL, PSRO si ALDE – , care au fost alesi pe listele acestor formatiuni politice.

Au absentat de la sedinta de constituire a Consiliului Local Onesti Laura Abageru (ALDE), Mircea Agapi (PSRO), Loredana Antohe (PSD), Valentin Blidariu (PSD), Alexandru Cristea (PSRO), Mihai Dumitru (PNL), Gheorghe Ene (PNL), Mihaela Geaboc Badic (ALDE), Alina Herghelegiu (PSD), Constantin Lazar (PNL), Emil Lemnaru (PSD), Florin Ostache (PSD), Elena Pascu Apavaloaie (PNL), Sorin Rosca (PSRO), Ion Sârghiuta (PNL), Oana Secara (PSRO), Adrian Sergentu (PSD), Bogdan Cosmin Vasiloiu (PSD), Ciprian Zarzu (PNL) si Marian Florin Moraru (PSD), toti consilierii locali ai municipiului Onesti in mandatul 2016 – 2020.

PUBLICITATE

„Constatându-se ca din 21 de consilieri locali este prezent doar unul, nu se intruneste cvorumul pentru a se desfasura aceasta sedinta, astfel ca ea va fi reprogramata”, a declarat reprezentantul Prefecturii Bacau, Sorin Ailenei, prezent la intâlnire.

Conform secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spânu, „sedinta se poate reprograma in maxim trei zile. Cel mai posibil este ca ea sa aiba loc pe 27 iunie”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Nu mai este presa? Sa se spuna clar de ce a fost asa. Cum ca ALDE face presiuni de la Centru via Taurasu Tariceanu sa o impuna pe pupila Geaboaca badica ! Ca PSD Onesti nu este de acord. Ca Gnatiuc deja e in dizgratiile PSD-istilor, ca si-au dat seama cu totii ce sacal e? Ca se fac presiuni de la Bacau . Ca Pamfil joaca la toate capetele, doar sa pice ceva. Scrieti fratilor nu doar stiri de astea seci! Ca Cristea e din nou sabotat de cei din echipa neghinista samd.

  2. Articolul de mai sus informează cititorii cu o constatare de la fața locului. Despre motivul sau motivele absenteismului în masă nu suflă nimeni nimic. Doar cei ce mai postează (pe aici) își dau cu presupusul, ce poate conține chiar și adevăr, că gruparea condusă de N.Gnatiuc nu a venit la întâlnirea programată în semn de protest față de ”băgarea pe gât” a Mihaelei de către cei ce se cred șefi de grupuri politice, la Buc sau Bc. Acesta este un motiv. Al doi-lea este (a fost) că psd-istii aveau informații despre războiul intern al PNL-iștilor. Adică liderul galbenilor are mare boală pe trei consilieri locali, Ene Gh,C.Florian și Cetean Bălănică cărora ”liderul” doreste ca gruparea sa să le retragă sprijinul în CL. Cică la mijloc ar fi vorba despre niste sume importante din perioada de campanie. Printre membrii marcanți ai PNL Onesti se vorbeste despre boicotare repetată ptr provocarea de realegeri locale. Ca un novice întreb : regulamentar este posibil ???
    Concluzia este clară : cei ce promit marea +sarea în campania electorală nu țin absolut cont de NECESITĂȚILE onestenilor și, după cum ușor se poate observa, îi interesează numai ocuparea unui scaun de consilier local sau a unei funcții în Administrația locală ptr a avea acces la banul public și nu numai. Oneștiul, ca localitate, nu se va face bine nici peste 36 de ani deoarece, datorită politicienilor și intereselor de grup, a luat-o rău de tot la vale.

LĂSAȚI UN MESAJ