Aerostar Bacău testează deseori piața forței de muncă de care are nevoie / foto: Ioan Bîșcă

Asociația Studenților la Inginerie Aerospațială EUROAVIA, din București, organizează în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Aerostar Bacău, prima ediție a evenimentului AeroCamp 2017, la care vor participa 50 de studenți la Facultatea de Inginerie Aerospațială și alți membri ai asociației.

„Scopul acestui proiect – ne-a informat Bianca Moldovanu, vicepreședinta Euroavia – este de a crea o nouă comunitate bazată pe comunicare, în care participanții vor lua contact cu industria aerospațială”.
Obiectivele principale vizate de eveniment – spun organizatorii – sunt Îmbunătățirea abilităților tehnice și interpersonale, Ghidarea studenților pentru orientarea în carieră și Transferul de cunoștințe între participanți și specialiști în domeniu.

Studenții vor vizita secțiile de producție de la Aerostar, vor participa la work-shop – urile organizate de companie și la training-urile de dezvoltare personală și de lucru în echipă.
Evenimentul urmărește, totodată, crearea unui mediu potrivit cunoașterii, ghidarea studenților pentru orientarea în carieră și dezvoltarea personală și profesională.

PUBLICITATE

La rândul ei, compania Aerostar a reclamat deseori lipsa forței de muncă de care ar avea nevoie și a organizat periodic evenimente care să trezească atenția mai ales a tinerilor dornici să lucreze în această industrie.

Euroavia este membră a Asociației Europene a Studenților la Inginerie Aerospațială și urmărește să contribuie la dezvoltarea personală a studenților (soft skills și technical skills), prin activități locale și internaționale, și să ofere oportunități de informare cu privire la industria și mediul aerospațial local și internațional.

„Viziunea noastră – susțin reprezentanții ei – este de a dezvolta și inspira viitori lideri, de a crea o comunitate puternică și unită în care să se formeze oameni cu aspirații cât mai înalte și de a consolida puntea dintre studenți, Facultatea de Inginerie Aerospațială și companiile din acest domeniu”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. O idee destul de slaba in a atrage forta de munca din randul studentilor,mai ales din Bucuresti, pentru a le da posturi de operatori. Lor le trebuie muncitori calificati, nu ingineri…din Bucuresti. In plus atat timp cat nu o sa se “respecte ” munca , toti cei care o sa se angajeze, nu o sa stea mai mult de 1luna, ceea ce este deja dovedit. Exact cum e si in Romania, tara de “r….t” o fac politicienii , nu/ numele, iar de asta foarte multa forta de munca pleaca in straintate. Imbunatatire 0, rezultate pe masura. (fost angajat) Succese!

LĂSAȚI UN MESAJ