„Stop politizării CSM Bacău!”

Acesta a fost mesajul pe care antrenorii și sportivii clubului tutelat de municipalitate l-au avut la întâlnirea de marți cu primarul Stanciu Viziteu.

Marți, zeci de antrenori și sportivi ai CSM Bacău s-au întâlnit cu primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, la Centrul de Afaceri și Expoziții.

O întâlnire pe care oamenii de sport ai clubului tutelat de Consiliul Local Bacău și-o doreau de mai multă vreme și care, stabilită inițial în decembrie, a fost reprogramată de primar pentru data de 12 ianuarie. Demersul reprezentanților CSM a avut la bază mesajul pe care aceștia au ținut să-l transmită personal primarului Stanciu Viziteu: stoparea oricăror imixtiuni politice care ar putea afecta clubul municipalității.

„Activitatea clubului se desfășoară normal și nu vrem ca ea să fie perturbată de ingerințe politice”, și-a spus punctul de vedere antrenorul de handbal Costel Petrea. Acesta a făcut propunerea ca, după modelul propus la nivelul școlilor, directorul CSM Bacău să fie votat de antrenorii clubului, însă primarul s-a opus, motivând necesitatea unei hotărâri de Consiliul Local. Primarul a fost întrebat dacă este adevărat că, așa cum se vehiculează tot mai insistent, viitorul director al CSM Bacău va fi Relu Damian, însă Stanciu Viziteu a spus că nu știe, reiterând obligativitatea unei HCL.

Un alt subiect important a fost cel al bugetului CSM Bacău pe anul în curs, primarul dând asigurări că necesarul de cheltuieli va fi aprobat exact în forma în care va fi primită din partea clubului. La acest capitol, antrenorul prim-divizionarei de handbal masculin, Sandu Iacob a avansat și varianta adoptării unor bugete pe termen mediu-lung, care să permită consolidarea unei strategii multi-anuale.

S-a mai discutat despre infrastructura precară (stadionul „Municipal” dezafectat, „Lucretiu Avram” rămas fără apă caldă, „Letea”, scos din circuitul sportiv), răspunsurile fiind tratate, ca și în trecut, la… viitor. La prezent a rămas doar obligativitatea clubului de a plăti pentru ca sportivii săi să utilizeze diferite baze sportive: Bazin, „Lucrețiu Avram” etc. Cotidianul „Deșteptarea” l-a contactat pe directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu pentru a-i afla poziția, în condițiile în care el nu a fost prezent la întâlnirea de marți de la Centru de Afaceri și Expoziții.

„Există o presiune enormă din partea primarului Viziteu asupra schimbării mele din funcție, presiune exercitată inclusiv prin plângere penală. Am auzit de propunerea antrenorilor de a vota directorul CSM Bacău, iar dacă acestă modalitate ar fi aprobată, aș fi perfect de acord cu ea. Mi-aș depune demisia în secunda unu, urmând ca antrenorii să decidă dacă merit girul lor sau dacă o altă persoană ar fi mai nimerită pentru a ocupa funcția de director al clubului”, ne-a declarat Gavriliu.

„Deșteptarea” l-a contactat și pe primarul Lucian Stanciu Viziteu pentru a aprofunda situația, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre.PUBLICITATE